• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí fazolová polévka s uzeným masem

autor: google.77
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • uzené kosti klidně žebra
    • 250
      g fazole ale může být i čočka
    • 200
      g brambory na kostičky
    • 2
      ks bobkový list
    • 200
      ml smetana
    • světlá jíška
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • pepř celý
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření kromě soli. Až jsou fazole uvařené "al dente" tak přihodíme brambory a pokud nemáme uzené, nebo je na kostech málo masa, přihodíme kostku masoxu. Dosolíme a vaříme až brambory změknou. Jakmile je polévka dovařená, vyjmeme koření (bobkový list a celý pepř) a taky kosti. Maso z nich obereme a nakrájené vkládáme do polévky při servírování, nebo prostě zamícháme. Uděláme si světlou jíšku - množství podle chuti nebo potřeby - my ji raději hustší. Jíšku zředíme smetanou (vždy studená tekutina do horké jišky nebo napak - aby se neudělaly hrudky. Když použijte instantní jíšku, postupujte dle krabice). Dochutíme trochou octa a prolisujeme česnek. dochutíme solí, pepřem a pokud jsme to přehnali s octem, tak neuškodí trocha cukru.
2
Pro obměnu je možné podávat s volským okem a chlebem jako večeři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 13. 11. 2010 12:40

    Výtečná polévka. Děkuji za recpet!

  • Pavel Bláha | 6. 9. 2007 11:15

    Místo smetany můžete použít mléko - nic se nezkazí. Tahle verze je :) když v lednici zbude smetana. Pokud zbylo jenom mléko - s chutí dotoho :-D

  • rostas | 21. 11. 2006 12:14

    tak jsem to uvařil ale s menčíma upravama ...ale bylo to taky dobré :o)

  • rostas | 20. 11. 2006 16:11

    no ja to teda zkusím ... :o)

  • Marcela Novotná | 23. 6. 2006 20:51

    Moc dobré. Těmhle jídlům já říkám - co lednice dala.

  • Martina Veselá | 6. 5. 2006 20:31

    Vyzkoušela jsem - bylo to velmi dobré. Fazole jsem použila malé bílé a nedávala jsem tolik šlehačky a jíšku jsem použila instantní

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Fazole Ocet Pepř celý Pepř mletý Smetana Sůl Světlá jíška Uzené kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí šunka

Domácí šunka

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

147
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact