Meduňkový sirup skvěle chutná, je jednoduchý na přípravu a navíc i prospěšný zdraví. Můžete si ho přidávat do čaje nebo ředit vodou a dopřát si tak osvěžující meduňkovou šťávu.
Převařenou vlažnější vodu nalijeme do 3 l láhve s posekanou meduňkou (nať i listy) přidáme pokrájené citrony bez pecek a necháme 2 dny louhovat. Svaříme cukr s vodou a smícháme s vyluhovanou meduňkou, kterou jsme procedili přes jemný cedníček z umělé hmoty.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martule
|28. 6. 2016 20:49
Ja to pochopila jako 2l na vylouhovani a 0,5l na svareni :)
Jonáš
|19. 6. 2014 18:02
Název není přesný, je to limonáda (0,5kg cukru na 5litrů) ne sirup, sirup je hustý. V rubrice "zvlášť svařit" je napřed 0,5l vody, dále 2,5l vody ... ? Jestli je celkové množství 5 litrů bude to v ledničce zabírat místo. Zdraví - Zdar !
vajla
|9. 6. 2014 11:07
udělala jsem sirup podle receptu akorát jsem přidala víc cukru a sirup je výborný děkuji moc za recept
alena
|9. 5. 2014 18:00
Veroniko, nalila jsem množství louhovat do hrnce a až hotový sirup jsem rozlila do menších lahví..., hrnec stačil taky
Sirup jsem dělala na konci léta, ale s hodnocením jsem čekala až po ochutnávce. Výborný recept. Předloni jsem zkoušela jiný, ale tenhle je lepší! Určitě se k němu budu letos zas vracet. Děkuji za celou rodinu (především za čtyřletého synka, který nechce jiné šťávičky než ty od maminky).
Wendy
|17. 2. 2008 20:59
Prosím, ty citróny oloupané? Děkuji.
Hana
|17. 7. 2007 13:00
dala jsem meduňku luhovat, je to tam druhý den, ale je to cítit, jak kdyby to kvasilo. Nestalo se vám to?
Lucie
|30. 6. 2005 13:12
Děkuji za vysvětlení :-)Já přehlédla slovíčko "zbran" a i bez něj dává věta smysl, jen opačný ***
Anonym
|30. 6. 2005 09:08
Lucie, "zbran proti nespavosti" muze byt jedine uspavaci:-)))
Lucie
|28. 6. 2005 13:34
Airan,ja naopak slysela, ze medunka je uspavaci.
Jana Tichá
|24. 6. 2005 11:20
Z máty jsme kdysi také dělávali sirup. Našla jsem recept: 250g pís.cukru rozpustit v 1,5 dc vody a vařit 6 minut. Přidat na špičku nože kys.citronovou a přibarvit zeleným potravinářským barvivem. Prochladlý sirup nalít do lahvičky, vložit 3-4 snítky máty, uzavřít a uložit do chladna. Nepamatuji si už, za jak dlouho roztok nasákne mátovou vůní.
Věra
|24. 6. 2005 10:57
Myslím, že určitě a též je možné smíchat mátu a meduňku je to ještě lepší.
Martina Bílková
|24. 6. 2005 09:58
Myslíte že by tento recept bylo možno použít i pro jiné byliny ? Např. mátu, šalvěj apod ?
Věra
|23. 6. 2005 14:37
Arian ať Vám slouží zdraví, ještě mám někde kompot z ořechů, který jsem dělala před lety je sice časově náročnější, ale vynikající... tak pokud máte zájem,vyštrachám nějaké recepty pro zdraví. Též berlivě sleduji tyto "zdravé" domácí recepty.
Airan Novakova
|23. 6. 2005 14:21
Pani Verko, je to dalsi bezvady recept! Dekuji:-) Dalsi rada me babicky - medunku jako zbran proti nespavosti!