Do mísy dát mouku, cukr, sodu, vejce, žloutek, postrouhaný tuk, rum, med, sůl a vše dobře vymísit. Z těsta udělat 2 cihličky a dát na hodinku do lednice.
2
Pak vyválet na tenký plát a péct na obráceném, suchém plechu dozlatova. Po vychladnutí navrstvit máslovou náplň, na ni rozetřít ušlehanou šlehačku a přikrýt druhým plátem.
3
Vršek posypat moučkou, dát ztuhnout, poté krájet ostrým nožem.
4
**Náplň 1.: **z mléka, žloutků, pudinku uvařit hustou kaši, kterou po vychladnutí zašlehat po částech do másla utřeného s cukrem. Po kapkách přidat rum.
5
**Náplň 2.: **šlehačky vyšlehat se ztužovačem, pak přidat vanilkový cukr.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Kozlová
|19. 3. 2008 09:53
Vyzkoušela jsem a je vynikajci jen te sody dát o něco méně a 2. náplň doporučuji svařit šlehačku s van. cukrem a na druhý den ji vyšleaht rychle se nezkajzí ale jinak VYNIKAJICI