V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na prosátou mouku se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme je do fólie a necháme 2 hodiny v chladničce odležet.
2
Na pomoučněné podložce vyválíme plát silný 2 mm, formičkou z něj vykrajujeme hvězdy a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Hvězdy pečeme 4-5 minut při 170°C.
3
Na krém rozšleháme mléko s moukou, směs uvedeme do varu a za stálého míchání svaříme. Do kaše zchladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem.
4
Po vychladnutí rozdrobíme 5-6 hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři k sobě slepíme. Vrchní hvězdu posypeme drobečky. Vložíme do krabice a necháme v chladu dva dny rozležet.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Janinka
|3. 12. 2016 09:14
Vcera jsem si pripravila testo a musela jsem do nej pridat dost mouky, aby se dalo vypracovat, jinak bylo jako kase, netusim, cim to mohlo byt...ale vypada dobre, tak jsem zvedava, jak se cukrovi povede :) jeste napisu.
Wenndy
|2. 12. 2015 10:43
výborné cukroví dělám už 2 rokem ale jiný tvar srdíčka a jedna várka nestačí:-)