• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovníkové hvězdičky
Napište svůj komentář k receptu

Medovníkové hvězdičky

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovníkové hvězdičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g hladká mouka
    • 70
      g cukr krupice
    • 50
      g tuk
    • 2,50
      lžíce med tekutého
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      ks vejce malé
    • 0,50
      lžička jedlá soda
  • Krém:
    • 100
      g máslo změklé
    • 90
      ml mléko
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hladká mouka vrchovatá
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na prosátou mouku se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme je do fólie a necháme 2 hodiny v chladničce odležet.
2
Na pomoučněné podložce vyválíme plát silný 2 mm, formičkou z něj vykrajujeme hvězdy a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Hvězdy pečeme 4-5 minut při 170°C.
3
Na krém rozšleháme mléko s moukou, směs uvedeme do varu a za stálého míchání svaříme. Do kaše zchladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem.
4
Po vychladnutí rozdrobíme 5-6 hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři k sobě slepíme. Vrchní hvězdu posypeme drobečky. Vložíme do krabice a necháme v chladu dva dny rozležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janinka | 3. 12. 2016 09:14

    Vcera jsem si pripravila testo a musela jsem do nej pridat dost mouky, aby se dalo vypracovat, jinak bylo jako kase, netusim, cim to mohlo byt...ale vypada dobre, tak jsem zvedava, jak se cukrovi povede :) jeste napisu.

  • Wenndy | 2. 12. 2015 10:43

    výborné cukroví dělám už 2 rokem ale jiný tvar srdíčka a jedna várka nestačí:-)

  • Sestra | 28. 1. 2013 19:33

    Výborné cukrovíčko :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Pečení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Svatba Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé

Zapečené filé

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Vepřový kotlík s fazolemi

Vepřový kotlík s fazolemi

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Čevabčiči
Čevabčiči
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Španělský král Juan Carlos (87): Skandální paměti panovníka ve vyhnanství!

Španělský král Juan Carlos (87): Skandální paměti panovníka ve vyhnanství!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
Medovník VI.
Medovník VI.
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovníkové kuličky
Medovníkové kuličky
Medovo ovesné placičky
Medovo ovesné placičky
Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Medovo-hořčičná marináda na kuře i…
  • Recepty.cz
  • Medovníkové hvězdičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact