• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Medovník z Počernic
Napište svůj komentář k receptu

Medovník z Počernic

autor: zozole
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 31
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
21fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • těsto
    • 675
      g hladká mouka
    • 225
      g cukr krupice
    • 75
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 7,50
      lžíce mléko
    • 1,50
      lžíce jedlá soda
  • náplň 1
    • 1
      ks salko slazené
    • 1
      ks máslo nebo Zlatá Haná
  • náplň 2
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      hrnek mleté vlašské ořechy nasekané

Postup přípravy receptu

1
Než začneš, vyndej si z lednice máslo (Zlatou hanou) a dej se Salkem na stejné místo, aby měli stejnou teplotu a nesrazil se krém!
2
Všechny ingredience na těsto (až na mouku) se dají do hrnce (ne moc malý – min. na 3 litry), postaví se na sporák a na ohni za stálého míchání zahřívat, až se to začne vařit a hmota zhnědne a zkaramelizuje (pozor nepřehnat! aby se to nepřipálilo!). Bude to pěnit a budou se tvořit bublinky ale není třeba se toho bát. Pak se do toho nasype větší část hl. mouky a opatrně přimícháváme – po chvíli to půjde hodně ztuha, takže opatrně a pozor ať se neopaříš. Na pomoučený vál je možné si hmotu vykydnout a zapracovat zbylou mouku do těsta rukama. Opatrně, bude to horké!
3
Těsto rozdělíš na 6–7 stejných dílů a pomocí válečku vyválíš placky (tenké asi 3 mm). Kdyby se to lepilo, přidej mouku a hlavně moučni vál i desku.
4
Kdyby Ti jednotlivé díly před rozválením ztuhly – nahřej si je (cca několi sekund) v mikrovlnce.
5
Připrav si aspoň 2–3 plechy a vylož pečícím papírem. Každou rozválenou placku přenes na plech, propíchej vidličkou (aby se nedělali velké bubliny) a šupni do vyhřáté trouby na 170°C. Peče se to chvilku, asi tak 3–4 minut!!!!! Hlídej!!!
6
Po upečení každé placky je třeba z ní hned za tepla vykrojit požadovaný tvar. V případě kulatého dortu přiklop na placku talíř a objeď rádýlkem, nožem…mně se osvědčil kulatý nůž na pizzu.
7
Odřezky, které zbydou nevyhazuj, budou potřeba!!!
8
Až placky zchládnou, uvař si silnou kávu a jemně potři každou placku kávou (mašlovačkou z jedné strany), aby zvláčněla a změkla. Než se káva vstřebá připrav si náplně.
9
Příprava náplní:
10
1. Ušlehej máslo / Zlatou Hanou a až ho vyšleháš přidávej pomalu Salko. Krém si můžeš zjemnit i uvařeným, studeným pudinkem.
11
2. zakysaná smetana
12
Vezmi první placku a namaž náplní 1, poté ji posyp lehce nasekanými ořechy, přiklop další plackou a namaž náplní 2, přiklop 3 plackou a namaž náplní 1 (+posekané ořechy), přiklop plackou a namaž náplň 2…náplně se střídají a až se přiklopí poslední placka (jako horní vybírám tu nejpovedenější placku), tak ta se lehce namaže krémem /náplní 1/, a namažou se s ním i boky vzniklého dortu.
13
Potom se vezmou ty odřezky, které nám zbyly po vykrajování a buď se rozdrtí (dát do mikrotenového sáčku a přejede se válečkem), nebo nadrtí mixérem na sekání. Zkrátka z toho musí být drť. Touto „Posýpkou“ celý dort posyp (drť dávám do jemného velkého cedníku (sítka) a tím to sypu) a taky strany dortu s ní přihrň (boky dělám pomocí stěrky nebo širokého nože).
14
Nakonec se na povrch můžou nasypat nasekané ořechy.
15
A je to! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka z Počernic

Vánočka z Počernic

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikijaho
    Nikijaho | 16. 2. 2018 07:07

    Takže..těsto jsem v hrnci nenechala na tolik zhnědout, jak je na fotce a dodělala jsem ho na válu. Vůbec se nelepilo a barva byla perfektní karamelová. Navážila jsem si 7ks, válelo se perfektně. Možná bych příště udělala ještě o malinko slabší těsto, měla jsem cca ty 3mm a pekla jsem to ale nejdřív na 170°C a začaly mi záltnout okraje a uprostřed to bylo nedopečené, takže jsem stáhla na 160°C a při druhé várce na 150°C a pekla cca 8min. Krém ze salka jsem měla úplně bez chuti, nevím čím to bylo, ale musela jsem doslazovat. Kys. smetana mi zase úplně zřídla, ale nakonec se vsákla a dobře to dopadlo. Nechala jsem přes odpoledne a noc rozležet a mohl by být více vláčný a vlhký, ale je vynikající! Naprosto na jedničku. Musím pochválit recept, skutečně hutná jako opravdový medovník a postup je velice jednoduchý. A my tam tedy med, nebo ten zkaramelizovaný cukr v těstě skutečně cítíme. ;-) Děkuji, přepisuji si do receptů.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 14. 2. 2018 12:46

    Tedy výborně podaný recept! Fotky, popis..bezvadný, přesně takhle pro p*tomce to potřebuji :D Díky. :X

  • PAVLA | 11. 8. 2014 17:35

    JAKO BUCHTA DOBRÝ, ALE K MEDOVNÍKU TO MÁ DALEKO. MEDEM VŮBEC NEVONÍ :(

  • Katka | 2. 4. 2014 14:09

    Zkoušela jsem. Vše se povedlo. Moc děkuji. Všichni byli na oslavě spokojení.

  • Dana | 15. 3. 2014 19:42

    Krém je celkem dost tekutý, lezl mi z placek ven a placky na sobě klouzaly a boky tekly i s posypkou. Není špatný, ale už jsem dělala jednodušší i lepší.

  • Lacime | 13. 11. 2013 21:15

    Tak výsledek jedním slovem - vynikající!! O:-) Příště dám možná jen méně ořechů.

  • Lacime | 12. 11. 2013 13:17

    Teda, hledala jsem, co dnes dobrého upéct, jelikož jedeme zítra za tchýní do nemocnice a chtěla jsem jí něco vzít na zub, takže za chvíli fičím do obchodu pro ingredience a jdu na to :) Tak doufám, že se mi můj první medovník v životě povede a bude tak výborný, jak vypadá :)

  • Háďa | 28. 10. 2013 19:11

    Upekla jsem ho na včerejší oslavu manželových 40(miluje medovník) a všichni mlaskali. Prý stejný jako originál, takže za naši rodinu děkuji za výborný recept a moc všem doporučuji. Je to mňamka :-)

  • Katka | 11. 9. 2013 22:20

    vzkaz pro autorku :) vy jste mi teda zavařila doma. Upekla jsem a rodina nechce nic jiného z moučníku jíst :DDD je to fantastické !!!!!

  • xpptx | 1. 7. 2013 11:49

    dělala jsem ho poprvé a fakt výborný... všem chutnal 8-)

  • kykiryki | 1. 6. 2013 14:27

    Tak ono je zase na druhou stranu spousta receptů, kde se to bez toho složitého postupu neobejde. Nicméně jsem zjistila, že ne všechny chvalozpěvy v komentářích na tomto serveru zaručí skutečnou kvalitu a adekvátní chuť jídla. Tady je to světlá výjimka, medovník už dnes skoro není, jdu si zase zobnout <:-)

  • zozole
    zozole | 1. 6. 2013 11:12

    Děkuji za pochvalu receptu ;-) Kéž by bylo víc takových kuchařek, které místo složitého receptu vyzkouší jednoduchou variantu s vynikajícím výsledkem 8-)

  • kykiryki | 31. 5. 2013 11:55

    Medovník nepeču často a ani moc ráda, protože to je vždycky běh na dlouho trať a stojí to spoustu nervů. Právě jsem přišla na to, kde jsem dělala chybu - podivný recept. Zato tento musím jenom chválit, všechno jde jedna báseň, vyválení za moment (to byl vždy největší horor), měla jsem pocit, že snad ani nic nedělám. Špica recept, těžko si u mě bude hledat místo kterýkoliv jiný. 1*

  • zozole
    zozole | 29. 5. 2013 16:36

    I já děkuji :-) za komentář a hodnocení. Vždy jsem ráda, když se někomu medovník povede a hlavně chutná ;-)

  • Markéta 83 | 27. 5. 2013 13:14

    byl vinikající, fakt lepší než z cukrárny. děkuji za skvělý recept.

  • zozole
    zozole | 2. 4. 2013 15:12

    Děkuji, jsem ráda, že se medovník povedl a jste spokojená ;-)

  • zozole
    zozole | 2. 4. 2013 15:12

    Moc děkuji za slova chvály, potěšilo mě to ;-)

  • MADE | 1. 4. 2013 16:21

    Vždy jsem měla strach z pečení medovníku, ale podle Vašeho návodu se povedl úžasně. Všem hostům moc chutnal dokonce říkali ,že lepší medovník ještě nejedli , prý je lepší než originál

  • Vendula | 31. 3. 2013 16:11

    Moc zdravím paní Zuzku a chci velice pochválit perfektní recept na medovník, je opravdu výborný a Váš postup přípravy spolu s fotografickou dokumentací je dokonalý!!! Kdyby bylo více takových receptů od Vás bylo by to skvělé ;-) Takže díky za recept a přeji mnoho kuchařských úspěchů všem!!! <:-)

  • zozole
    zozole | 14. 2. 2013 20:39

    Dobrý den Terezko, moc děkuji za pochvalu a jsem ráda, že i takhle mladá slečna se pustila do medovníku a také ráda zkouší něco nového. Pokusím se sem dát časem i jiné recepty, aby jste měla co zkoušet ;-) Když si projdete tyto stránky, určitě najdete spoustu inspirace. Mně se osvědčily hlavně recepty, kde je více fotek z postupu přípravy :-) Krásné dny při pečení přeje Zuzka

  • Tereza | 13. 2. 2013 16:44

    Dobrý den, Chtěla bych Vám moc poděkovat za takto skvělý recept na medovník. Je mi teprve 17let a opravdu mne baví péct a vařit, nemáte nějaké další skvělé a chutné recepty ? S pozdravem Tereza

  • zozole
    zozole | 10. 2. 2013 13:30

    Dobrý den Milane, ne, salko nijak nevařím. Otevřu ho a zašlehám ho do másla. V krému je v podstatě jako sladidlo a zlepšuje také jeho konzistence a lahodnost :-) Co se týká odležení medovníku, tak 2-3 dny je ideální doba. Medovník se krásně rozleží a je úžasný ;-) Dá se samozřejmě konzumovat hned nebo druhý den, ale není tak "provlhlý". Zuzka

  • Milan | 7. 2. 2013 09:49

    Zdravím, chci se zeptat zda to salko nějak vaříte nebo ho dáváte tak jak se prodává(většinou se vaří tak mě to zarazilo) :-\ A celý medovník necháváte jak dlouho odležet? Všude píšou 2 až 3 dny. Moc děkuji za radu. Milan

  • simde | 28. 1. 2013 15:27

    :-\ a uchováš je suché nebo potřené kávou?

  • simde | 28. 1. 2013 15:26

    Je naprosto luxusní! Díky moc za super receptík :-*

  • zozole
    zozole | 10. 1. 2013 11:40

    Zuzko, peču medovník skutečně mnoho let a nejen já, ale celá naše rodina a kamarádky. Množství ingrediencí používáme stále stejné, tak je je v receptu uvedeno. Z poloviny mouky bych ho určitě neudělala ;-) Každopádně, pokud se povedl alespoň na druhý pokus, jsem ráda :-)

  • Zuzka | 4. 1. 2013 22:50

    Druhý pokus - skoro o polovinu méně mouky a vypadá luxusně ;)

  • Zuzka | 2. 1. 2013 20:26

    Ahoj holky, tak jsem se pokoušela.... nejsem zrovna začátečník v pečení, ale teď fakt netuším, kde se stala chyba :/ Těsto po vmíchání mouky jsem měla jak beton, tak jsem ho vyklopila na val a pokoušela se do něho vmíchat zbytek mouky, ale šlo to dost těžce a místo toho, aby se mi těsto spojovalo, tak se mi rozpadlo na milion kousíčků. Nějaká hmota z toho vznikla, ale ani po nahřátí jsem z toho z toho 3mm tenký plátek nevyválela ani po prolítí litru potu :) Těsto je v koši, ale mám ostatní ingredience, tak chci zkusit druhý pokus. Kde se stala chyba?

  • Feryska | 6. 11. 2012 11:34

    Výborný, podařil se, lepší jak z obchodu a to jsem něco takového dělala poprvé :-) ;-)

  • zozole
    zozole | 27. 10. 2012 22:32

    Příště určitě odhadnete ten správný okamžik při zahřívání ;-) Je to vlastně jen vizuální stránka.... Jsem ráda, že Vám chutná :-)

  • Nikča | 27. 10. 2012 15:01

    Tento medovník už jsem dělala mockrát. je opravdu vynikající.. Ale nejlepší je tak 5 dní po upečení.. nechám ho stát 5dnů v ledničce a pak je vynikající.. doporučuji :-)

  • Tereza | 25. 10. 2012 19:21

    Už se chladí v ledničce. Sice ho nemám tak tmavý, jako Vy (nejspíš proto, že jsem nevydržela dostatečně dlouho zahřívat), ale chuťově je výborný! Chválím.

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 21. 10. 2012 10:06

    tak tenhle medovník je parádní.. opravdu vychvalujeme ho až do nebe.. moc děkuji :)

  • Dádinka.k
    Dádinka.k | 6. 10. 2012 11:08

    Úžasný:-)

  • zozole
    zozole | 13. 9. 2012 10:08

    Moc děkuji za hodnocení ;-) Jsem ráda, že se vám medovník povedl a že všem chutná! 8-)

  • zozole
    zozole | 13. 9. 2012 10:07

    Ideálně je medovník "uležený" po dvou 2-3 od připravení. Ale je dobrý i druhý den po přípravě. Je nutné ho ale mít v chladu. Občas když vím, že budu péct třeba tři medovníky najednou, tak si placky předpřipravím dopředu a v igelitových sáčcích si je uchovám. Pak už je jen naplním ;-)

  • lucie | 12. 9. 2012 22:15

    rosim jak dloho ho mam nechat uležet dekuji

  • zozole
    zozole | 10. 9. 2012 10:39

    Soda se dává do hrnce na začátku se všema ingrediencema, po uvaření se přidává už jen mouka :-)

  • zuza | 6. 9. 2012 09:09

    Prosím nevíte, jestli se na začátku do hrnce dává i soda nebo ta pak až s moukou?

  • Simona | 27. 6. 2012 11:07

    Nejsem žádná velká kuchařka a v životě jsem upekla asi tři buchty, ale tohle pro mě byla výzva. Recept je skvěle napsaný, postup pochopí každý. A ten výsledek ? BOMBA ! Všichni mi ho chválili, že chutná stokrát lépe než kupovaný. Dnes ho budu dělat už potřetí. Všem doporučuji.

  • palusakovi | 13. 5. 2012 12:47

    je moc dobrý,chutná všem v naší rodině ;-)

  • momis | 9. 5. 2012 13:56

    musím říct, že tento recept se nejvíce podobá originál receptu. Ten mám už leta od rodiny Chibovskij, která s výrobou medovníku u nás začala jako první. Kdysi jsem učila jejich syna a on tento dort nosil na vánoční besídku místo cukroví.Už jsem ho dlouho nedělala , manžel ho nemusí, že je moc sladký, tak to zkusím tak, že uberu cukr a dám méně salka.

  • nojmisek19 | 4. 5. 2012 17:50

    zozolko zkoušela jsem a moc dobrej ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dezerty Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Mleté vlašské ořechy Salko slazené Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Esíčka

Esíčka

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

97
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
84
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
57
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
56
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
40
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Medovník V.
Medovník V.
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
Medovník VI.
Medovník VI.
Medovníkové hvězdičky
Medovníkové hvězdičky
Medovníkové kuličky
Medovníkové kuličky
Medovo ovesné placičky
Medovo ovesné placičky
  • Recepty.cz
  • Medovník z Počernic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact