• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medovník VI.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník VI.

autor: camm
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník VI.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 1
      špetka jedlá soda
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 300
      g cukr krystal
    • 1
      ks hera

Postup přípravy receptu

1
Zavřenou plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem ponořte do tlakového hrnce a vařte 1 hodinu.
2
Připravte vodní lázeň. Do většího hrnce dejte vodu a položte na něj menší hrnec. Vodu přiveďte k varu. Jakmile začne vařit, do menšího hrnce dejte rozpustit heru. Poté ho odstavte z lázně a přidejte vejce, med, cukr, mouku a sodu.
3
Předehřejte troubu. Směs v misce hnětejte nebo míchejte elektrickým pomocníkem asi 10 minut, dokud nevznikne řídké hladké těsto.
4
To poté rozdělte na 6 stejných částí. Na plech natáhněte pečicí papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu. Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto; mělo by kružnici asi o centimetr přesahovat.
5
Placku pečte dozlatova (sedm až deset minut) a totéž proveďte i s ostatními. Placky okrájejte. Na každou můžete položit talíř a nožem oříznout přesahující okraj, který v míse prsty rozdrobte na posypku (budeme ji potřebovat na závěrečné zdobení).
6
Po vychladnutí plechovku otevřete a vzniklý mléčný karamel smíchejte s třetinou másla. Zbytek másla prošlehejte s 300 g moučkového cukru a dvěma sáčky vanilinového cukru. Přidejte hrst sekaných vlašských ořechů.
7
Upečené pláty pak potírejte střídavě oběma krémy. Sestavte dort. Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přiklopte další plackou, kterou opět namažte máslovým krémem. Opakujte tak dlouho, dokud vám nedojdou medovníkové pláty.
8
Na závěr potřete celý dort včetně boků krémem a poprašte připravenou posypkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 13. 5. 2016 17:47

    Bylo by dobré rozdělit jaké ingredience na těsto a jaké na krémm. Bohužel jsem v toto spoléhala a vůbec mi to nedošlo, takže celý cukr padnul do těsta :-( a taky je psáno že na krém použijeme třetinu másla. ale v návodu na těsto toto zmíněno není že mám dát jen 2/3 .... takže to dopadne strašně :-(

  • Andrea | 18. 2. 2013 20:46

    Já ho pekla jako můj první cukrářský výrobek a opravdu se povedl, všem moc chutnal a nikdo mi nevěřil, že to ode mě :))

  • Zuzka | 3. 11. 2012 18:11

    Už nikdy tenhle recept nebudu dělat, je zbytečně složitý a zdlouhavý a výsledek nestojí za nic. Ke skutečnému medovníku má daleko :-! Velice mě zklamal. A to nejsem žádná začátečnice v pečení.

  • markéta | 12. 9. 2012 13:40

    Nechápu, proč tuk do těsta rozpouštět ve vodní lázni - nemá se to nad tou párou šlehat i s tím :-\ medem, cukrem a pod. ?

  • Jara72 | 12. 5. 2012 19:06

    Také znám tento recept,ale přidávám navíc 1 kysanou smetanu,kterou potřu dvě placky .Trochu se zmírní sladkost medovníku.U nás je velmi oblíbený.Dávám 1. :-)

  • Asi | 11. 12. 2011 16:40

    Si slepá či čo? vidíš žeby tam pobolo napísané pulka ???? 1ks hery je celá, keď máš v recepte na palacinky 1ks vajce dáš tam polovičku??? :-|

  • kristýna | 24. 8. 2011 21:14

    vše jsem dělala podle návhodu - zabralo mi to několik hodin, medovník má strašně světlou barvu, nechutná vubec jako medovník, ani tak nevypadá .. zklamalo mě to :(

  • Tereza T
    Tereza T | 18. 2. 2011 17:15

    V původním receptu je psaná 1, už je doplněno díky.

  • lenka | 18. 2. 2011 10:45

    A můžu se zeptat, kolik té hery? celou, nebo půlku..

  • jajda | 26. 1. 2011 19:19

    kdyz nemam tl.hrnecjak dlouho varit salko v norm.hrnci.dekuji ;-)

  • jajda | 26. 1. 2011 19:19

    kdyz nemam tl.hrnecjak dlouho varit salko v norm.hrnci.dekuji ;-)

  • Anonym | 9. 2. 2008 23:32

    Hezky sis to Kamilko tady všechno vypsala...: - ))))))

  • Kamila Kleskeňová | 29. 12. 2007 10:02

    Pozmenila jsem mnozstvi ingredienci, dort byl prilis sladky, takze:150 g cukru krystal, 250 g másla, 100 g cukru moučka a 1 sacek vanilk.cukru

  • Kamila Kleskeňová | 12. 11. 2007 19:51

    Placky muzeme take potirat cernym cajem aby nebyly tak tuhe. Medovnik by se mel nechat alespon den ulezet v lednici.

  • Kamila Kleskeňová | 31. 10. 2007 14:36

    Jeste jsem zapomela uvest dve posledni ingredience - 2 sacky vanilk.cukru a hrst mletych vlasskych orechu

  • Kamila Kleskeňová | 29. 10. 2007 17:35

    Vypada to mozna slozite ale vysledek urcite stoji zato, chutna jako original. Mnam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Moučkový cukr Salko slazené Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Papriková pasta

Papriková pasta

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Indiánci

Indiánci

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

64
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
61
Dýňová tortila
Dýňová tortila
57
Máslové řízky
Máslové řízky
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Další zvraty v Kolečkově komedii Kouzlo derby: Uhlíka přistihli při sexu!

Další zvraty v Kolečkově komedii Kouzlo derby: Uhlíka přistihli při sexu!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Jaký je váš strážný anděl podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš strážný anděl podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník V.
Medovník V.
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovníkové hvězdičky
Medovníkové hvězdičky
Medovníkové kuličky
Medovníkové kuličky
  • Recepty.cz
  • Medovník VI.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact