• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník VI.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník VI.

autor: camm
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník VI.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 1
      špetka jedlá soda
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 300
      g cukr krystal
    • 1
      ks hera

Postup přípravy receptu

1
Zavřenou plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem ponořte do tlakového hrnce a vařte 1 hodinu.
2
Připravte vodní lázeň. Do většího hrnce dejte vodu a položte na něj menší hrnec. Vodu přiveďte k varu. Jakmile začne vařit, do menšího hrnce dejte rozpustit heru. Poté ho odstavte z lázně a přidejte vejce, med, cukr, mouku a sodu.
3
Předehřejte troubu. Směs v misce hnětejte nebo míchejte elektrickým pomocníkem asi 10 minut, dokud nevznikne řídké hladké těsto.
4
To poté rozdělte na 6 stejných částí. Na plech natáhněte pečicí papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu. Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto; mělo by kružnici asi o centimetr přesahovat.
5
Placku pečte dozlatova (sedm až deset minut) a totéž proveďte i s ostatními. Placky okrájejte. Na každou můžete položit talíř a nožem oříznout přesahující okraj, který v míse prsty rozdrobte na posypku (budeme ji potřebovat na závěrečné zdobení).
6
Po vychladnutí plechovku otevřete a vzniklý mléčný karamel smíchejte s třetinou másla. Zbytek másla prošlehejte s 300 g moučkového cukru a dvěma sáčky vanilinového cukru. Přidejte hrst sekaných vlašských ořechů.
7
Upečené pláty pak potírejte střídavě oběma krémy. Sestavte dort. Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přiklopte další plackou, kterou opět namažte máslovým krémem. Opakujte tak dlouho, dokud vám nedojdou medovníkové pláty.
8
Na závěr potřete celý dort včetně boků krémem a poprašte připravenou posypkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 13. 5. 2016 17:47

    Bylo by dobré rozdělit jaké ingredience na těsto a jaké na krémm. Bohužel jsem v toto spoléhala a vůbec mi to nedošlo, takže celý cukr padnul do těsta :-( a taky je psáno že na krém použijeme třetinu másla. ale v návodu na těsto toto zmíněno není že mám dát jen 2/3 .... takže to dopadne strašně :-(

  • Andrea | 18. 2. 2013 20:46

    Já ho pekla jako můj první cukrářský výrobek a opravdu se povedl, všem moc chutnal a nikdo mi nevěřil, že to ode mě :))

  • Zuzka | 3. 11. 2012 18:11

    Už nikdy tenhle recept nebudu dělat, je zbytečně složitý a zdlouhavý a výsledek nestojí za nic. Ke skutečnému medovníku má daleko :-! Velice mě zklamal. A to nejsem žádná začátečnice v pečení.

  • markéta | 12. 9. 2012 13:40

    Nechápu, proč tuk do těsta rozpouštět ve vodní lázni - nemá se to nad tou párou šlehat i s tím :-\ medem, cukrem a pod. ?

  • Jara72 | 12. 5. 2012 19:06

    Také znám tento recept,ale přidávám navíc 1 kysanou smetanu,kterou potřu dvě placky .Trochu se zmírní sladkost medovníku.U nás je velmi oblíbený.Dávám 1. :-)

  • Asi | 11. 12. 2011 16:40

    Si slepá či čo? vidíš žeby tam pobolo napísané pulka ???? 1ks hery je celá, keď máš v recepte na palacinky 1ks vajce dáš tam polovičku??? :-|

  • kristýna | 24. 8. 2011 21:14

    vše jsem dělala podle návhodu - zabralo mi to několik hodin, medovník má strašně světlou barvu, nechutná vubec jako medovník, ani tak nevypadá .. zklamalo mě to :(

  • Tereza T
    Tereza T | 18. 2. 2011 17:15

    V původním receptu je psaná 1, už je doplněno díky.

  • lenka | 18. 2. 2011 10:45

    A můžu se zeptat, kolik té hery? celou, nebo půlku..

  • jajda | 26. 1. 2011 19:19

    kdyz nemam tl.hrnecjak dlouho varit salko v norm.hrnci.dekuji ;-)

  • jajda | 26. 1. 2011 19:19

    kdyz nemam tl.hrnecjak dlouho varit salko v norm.hrnci.dekuji ;-)

  • Anonym | 9. 2. 2008 23:32

    Hezky sis to Kamilko tady všechno vypsala...: - ))))))

  • Kamila Kleskeňová | 29. 12. 2007 10:02

    Pozmenila jsem mnozstvi ingredienci, dort byl prilis sladky, takze:150 g cukru krystal, 250 g másla, 100 g cukru moučka a 1 sacek vanilk.cukru

  • Kamila Kleskeňová | 12. 11. 2007 19:51

    Placky muzeme take potirat cernym cajem aby nebyly tak tuhe. Medovnik by se mel nechat alespon den ulezet v lednici.

  • Kamila Kleskeňová | 31. 10. 2007 14:36

    Jeste jsem zapomela uvest dve posledni ingredience - 2 sacky vanilk.cukru a hrst mletych vlasskych orechu

  • Kamila Kleskeňová | 29. 10. 2007 17:35

    Vypada to mozna slozite ale vysledek urcite stoji zato, chutna jako original. Mnam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Moučkový cukr Salko slazené Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

85
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
61
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Červené špagety
Červené špagety

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nemocný Zdeněk Troška ještě nemá vyhráno: Zákaz přiblížení!

Nemocný Zdeněk Troška ještě nemá vyhráno: Zákaz přiblížení!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník V.
Medovník V.
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovníkové hvězdičky
Medovníkové hvězdičky
Medovníkové kuličky
Medovníkové kuličky
  • Recepty.cz
  • Medovník VI.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact