Těsto: smícháme cukr, máslo, med, mléko, přivedeme k varu a jednu minutu povaříme. Necháme prochladnout, vmícháme mouku, vejce a prášek do pečiva a dáme do chladu ztuhnout. Poté na vále rozdělíme na 3 díly a vyválíme placky o velikosti plechu. Pečeme krátce do hněda na vymaštěném plechu.
2
Krém: uvaříme kaši z mléka, mouky a vanilkového cukru, necháme vychladnout, poté přidáme máslo a cukr moučka, utřeme v krém (rozmixujeme) do hladka a natřeme na placky, které pokapeme rumem.
3
Můžete potřít čokoládovou polevou: povařte všechny přísady.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kuchaříci
|17. 1. 2014 16:10
Ano, kde je mléko?
Váš recept je fantasticky napsaný. ale je to volovina když 150 g másla nemůže zvlhčit 450g hl. mouky a 150 g cukru. Prostě blbost obrovská :-D
Bohužel neztuhl krém, takže ten doporučuji dělat podle jiných receptů, naopak placky vyšly dobře. Je dost sladký.
Vlaďka Daranská
|5. 5. 2008 12:38
Z tohoto receptu jsem použila těsto,na krém máslo a salko a výsledek-medovník jedna báseň!:c) Vyzkoušela jsem si ho poprvé v životě a po reakcích ochutnávačů je mi jasné,že zdaleka není poslední...jen ho příště udělám víc velkoplošným:-))
Vlaďka Daranská
|5. 5. 2008 12:36
Z tohoto receptu jsem použila těsto,na krém máslo a salko a výsledek-medovník jedna báseň!:c) Vyzkoušela jsem si ho poprvé v životě a po reakcích ochutnávačů je mi jasné,že není poslední...(jen ho příště udělám víc velkoplošným:-))
Šárka Mucsková
|16. 2. 2008 21:55
Je opravdu velmi lahodný.Přidala jsem k rumu kafe a korpus mašlovačkou natřela,takže byl změklý už druhý den a měl opravdu úspěch.
Lenka
|11. 2. 2008 15:10
Ještě jsem zapoměla připsat, že nejvelelahodnější je medovník pořádně uleželý. Já jsem dostala instrukce 3 týdny, je to ale zbytečně dlouho, stačí klidně jen 3 dny.Pro Dani: v ingrediencích jsou naopak 2 lžíce studeného mléka a v receptu ne - je to možné zaměnit: buď 2 lžíce mléka nebo vody, nezáleží na tom.
Dani
|8. 2. 2008 22:02
Můžu se zeptat kolik mléka se dává do těsta když není v ingrediencích na těsto a přitom v postupu přípravy těsta ano ?
Janinka
|8. 2. 2008 19:10
Zkouška se povedla, je výborný...Je opravdu velelahodný.