• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník velelahodný
Napište svůj komentář k receptu

Medovník velelahodný

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník velelahodný
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce voda studená
    • 450
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      prášek do pečiva
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
  • Poleva
    • 120
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • 30
      g kakao
    • 30
      g pudinkový prášek
    • 3
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Těsto: smícháme cukr, máslo, med, mléko, přivedeme k varu a jednu minutu povaříme. Necháme prochladnout, vmícháme mouku, vejce a prášek do pečiva a dáme do chladu ztuhnout. Poté na vále rozdělíme na 3 díly a vyválíme placky o velikosti plechu. Pečeme krátce do hněda na vymaštěném plechu.
2
Krém: uvaříme kaši z mléka, mouky a vanilkového cukru, necháme vychladnout, poté přidáme máslo a cukr moučka, utřeme v krém (rozmixujeme) do hladka a natřeme na placky, které pokapeme rumem.
3
Můžete potřít čokoládovou polevou: povařte všechny přísady.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kuchaříci | 17. 1. 2014 16:10

    Ano, kde je mléko? Váš recept je fantasticky napsaný. ale je to volovina když 150 g másla nemůže zvlhčit 450g hl. mouky a 150 g cukru. Prostě blbost obrovská :-D

  • luchanino | 3. 3. 2011 17:52

    Bohužel neztuhl krém, takže ten doporučuji dělat podle jiných receptů, naopak placky vyšly dobře. Je dost sladký.

  • Vlaďka Daranská | 5. 5. 2008 12:38

    Z tohoto receptu jsem použila těsto,na krém máslo a salko a výsledek-medovník jedna báseň!:c) Vyzkoušela jsem si ho poprvé v životě a po reakcích ochutnávačů je mi jasné,že zdaleka není poslední...jen ho příště udělám víc velkoplošným:-))

  • Vlaďka Daranská | 5. 5. 2008 12:36

    Z tohoto receptu jsem použila těsto,na krém máslo a salko a výsledek-medovník jedna báseň!:c) Vyzkoušela jsem si ho poprvé v životě a po reakcích ochutnávačů je mi jasné,že není poslední...(jen ho příště udělám víc velkoplošným:-))

  • Šárka Mucsková | 16. 2. 2008 21:55

    Je opravdu velmi lahodný.Přidala jsem k rumu kafe a korpus mašlovačkou natřela,takže byl změklý už druhý den a měl opravdu úspěch.

  • Lenka | 11. 2. 2008 15:10

    Ještě jsem zapoměla připsat, že nejvelelahodnější je medovník pořádně uleželý. Já jsem dostala instrukce 3 týdny, je to ale zbytečně dlouho, stačí klidně jen 3 dny.Pro Dani: v ingrediencích jsou naopak 2 lžíce studeného mléka a v receptu ne - je to možné zaměnit: buď 2 lžíce mléka nebo vody, nezáleží na tom.

  • Dani | 8. 2. 2008 22:02

    Můžu se zeptat kolik mléka se dává do těsta když není v ingrediencích na těsto a přitom v postupu přípravy těsta ano ?

  • Janinka | 8. 2. 2008 19:10

    Zkouška se povedla, je výborný...Je opravdu velelahodný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Med Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Pudinkový prášek Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
24
BBQ Stripsy
BBQ Stripsy
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva -…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník V.
Medovník V.
Medovník VI.
Medovník VI.
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovníkové hvězdičky
Medovníkové hvězdičky
  • Recepty.cz
  • Medovník velelahodný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact