• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medovník trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Medovník trochu jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička ocet
    • 8
      lžíce med
    • 1,50
      hrnek ořechy
  • Krém
    • 5
      kelímek zakysaná smetana 4-5
    • 1
      hrnek cukr
  • Dále
    • citronová kůra
    • černý čaj uvařený

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypat do mísy, dát do ní ušlehaná celá vejce s cukrem. Med ohřát v mikrovlnce, přidat do něj sodu s kapkou octa, přidat do mísy. Pak dáme olej a ořechy. Vše smícháme a vypracujeme tuhé těsto (asi jako linecké). Dáme vychladnout do lednice na půl hodiny. Vyválíme placku a vykrajujeme kulaté korpusy např. podle pokličky. Pečeme na vymazaném plechu (nebo na papíře). Korpusy potíráme černým čajem z obou stran, mezi ně mažeme krém, který můžeme ještě posypat citrónovou kůrou. Krémem namažeme dort i na povrchu a po stranách. Zbytky těsta upečeme a uděláme z nich drobenku, kterou posypeme dort. Do drobenky můžeme přimíchat ořechy.
2
Dort necháme v ledničce přes noc, druhý den je měkký.
3
Poznámka: z tohoto množství jsou dorty dva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Czerwenková | 22. 2. 2007 23:41

    To záleží jen na vás. Já vyvaluji pláty a obkrajuji nožem pokličku, která má průměr 21 cm. Vyjde to na 2 medovníky asi o 6 plátech. Záleží, jak velké a silné si je uděláte. Zkuste a napište, jak vám chutnalo.

  • Danka Snášelová | 21. 2. 2007 18:41

    Mám dotaz na autorku. Kolik kusů korpusů má být na jeden dort? Chtěla bych ho vyzkoušet. Děkuji

  • Jana Czerwenková | 20. 2. 2007 00:15

    Vyzkoušejte, určitě se povede. A není zač.

  • bramborka | 19. 2. 2007 20:16

    Tak děkuju,vyzkouším.

  • Jana Czerwenková | 19. 2. 2007 19:47

    Bramborko, paní Michaela má pravdu. Korpus, který po upečení ztvrdne, odebere smetaně vlhkost, tzn. smetana ztuhne a korpus změkne. Mám to opravdu vyzkoušené. Funguje to stejně jako u nepečeného dortu ze zakys. smetany a piškotů.

  • michaela nováková | 19. 2. 2007 17:21

    přesně takhle ho dělám a je výborný a smetana neteče vsákne se do korpusu

  • bramborka | 19. 2. 2007 13:36

    Neteče vám ta smetana,když to není ničím "zafixovaný" ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý čaj Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jedlá soda Med Ocet Ořechy Rostlinný olej Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

76
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
44
Biftek z kapra
Biftek z kapra
25
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky…
23
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Deník Aha! 26. 5. 2025

Deník Aha! 26. 5. 2025

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Medovník trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact