• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medovník trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Medovník trochu jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička ocet
    • 8
      lžíce med
    • 1,50
      hrnek ořechy
  • Krém
    • 5
      kelímek zakysaná smetana 4-5
    • 1
      hrnek cukr
  • Dále
    • citronová kůra
    • černý čaj uvařený

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypat do mísy, dát do ní ušlehaná celá vejce s cukrem. Med ohřát v mikrovlnce, přidat do něj sodu s kapkou octa, přidat do mísy. Pak dáme olej a ořechy. Vše smícháme a vypracujeme tuhé těsto (asi jako linecké). Dáme vychladnout do lednice na půl hodiny. Vyválíme placku a vykrajujeme kulaté korpusy např. podle pokličky. Pečeme na vymazaném plechu (nebo na papíře). Korpusy potíráme černým čajem z obou stran, mezi ně mažeme krém, který můžeme ještě posypat citrónovou kůrou. Krémem namažeme dort i na povrchu a po stranách. Zbytky těsta upečeme a uděláme z nich drobenku, kterou posypeme dort. Do drobenky můžeme přimíchat ořechy.
2
Dort necháme v ledničce přes noc, druhý den je měkký.
3
Poznámka: z tohoto množství jsou dorty dva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Czerwenková | 22. 2. 2007 23:41

    To záleží jen na vás. Já vyvaluji pláty a obkrajuji nožem pokličku, která má průměr 21 cm. Vyjde to na 2 medovníky asi o 6 plátech. Záleží, jak velké a silné si je uděláte. Zkuste a napište, jak vám chutnalo.

  • Danka Snášelová | 21. 2. 2007 18:41

    Mám dotaz na autorku. Kolik kusů korpusů má být na jeden dort? Chtěla bych ho vyzkoušet. Děkuji

  • Jana Czerwenková | 20. 2. 2007 00:15

    Vyzkoušejte, určitě se povede. A není zač.

  • bramborka | 19. 2. 2007 20:16

    Tak děkuju,vyzkouším.

  • Jana Czerwenková | 19. 2. 2007 19:47

    Bramborko, paní Michaela má pravdu. Korpus, který po upečení ztvrdne, odebere smetaně vlhkost, tzn. smetana ztuhne a korpus změkne. Mám to opravdu vyzkoušené. Funguje to stejně jako u nepečeného dortu ze zakys. smetany a piškotů.

  • michaela nováková | 19. 2. 2007 17:21

    přesně takhle ho dělám a je výborný a smetana neteče vsákne se do korpusu

  • bramborka | 19. 2. 2007 13:36

    Neteče vám ta smetana,když to není ničím "zafixovaný" ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý čaj Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jedlá soda Med Ocet Ořechy Rostlinný olej Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

136
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
127
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
101
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
64
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
29
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Medovník trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact