• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Medovník s čokoládou

autor: Ženíšková Alžběta
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník s čokoládou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na náplň:
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžíce mouka
    • 2
      lžíce škrob
    • 2
      lžička vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce med
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Na těsto:
    • 150
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      lžíce med
    • 400
      g mouka

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180°C cca 10 - 15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečícím papíru a s ním sundávejte z plechu ať pláty nerozbijete. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky.
2
Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Přendejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte. Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a zamíchejte dokud se směs nespojí.
3
Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 21. 9. 2015 20:07

    Prosím, nekopírujte recepty fotografie. Dobruchut.sk, čokoládový medovník.

  • Zdena | 21. 9. 2015 10:03

    Pokud máte nějaký dotaz ohledně receptu, vyhledejte si odpověď na Dobruchut.sk, cokoladovy medovnik. Toto je jen další kopie.

  • bambulka | 15. 1. 2015 18:08

    prosím Vás jak se dělá ta náplň ze salka? :)

  • bambulka | 15. 1. 2015 18:08

    prosím Vás jak se dělá ta náplň ze salka? :)

  • Tereza | 31. 1. 2014 14:26

    Promiňte chtěla jsem se zeptat, jak se to těsto má rozdělit na plech? Tomu moc nerozumím, nejsem ještě nějak zkušená a proto se ráda poučím :-) předem děkuji!

  • bibcus | 24. 11. 2013 19:10

    Těsto výborné, náplň jsem udělala klasika máslo a vařené salko a nemělo to chybu. ;-) Zítra zkusím i tuto náplň uvedenou u receptu.

  • kuchta | 20. 9. 2013 19:23

    napln uplne na pic* :-X !

  • andrea | 20. 4. 2013 12:26

    moc dory recept upekla sem a moc dobryyy :-))

  • andrea | 20. 4. 2013 12:25

    hldkou extra

  • monika | 22. 9. 2012 15:02

    dievčata určite tam ide hladka muka :) :-) :-)

  • veavera | 19. 4. 2012 13:24

    Vyapdá báječně, hned bych ho zkusila upéct, ale nevím jakou mouku použít.. Škoda..

  • Bopik | 8. 4. 2012 10:41

    Dobrý dotaz, také bych se k němu připojila.

  • Jana | 3. 2. 2012 19:48

    Jakou mouku? Hladkou nebo polohrubou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kakao Máslo Med Mléko Moučkový cukr Mouka Prášek do pečiva Škrob Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

71
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
32
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Marinované kuře v medu a…
12
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník V.
Medovník V.
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
Medovník VI.
Medovník VI.
  • Recepty.cz
  • Medovník s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact