• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Medovník s čokoládou

autor: Ženíšková Alžběta
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník s čokoládou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na náplň:
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžíce mouka
    • 2
      lžíce škrob
    • 2
      lžička vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce med
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Na těsto:
    • 150
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      lžíce med
    • 400
      g mouka

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180°C cca 10 - 15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečícím papíru a s ním sundávejte z plechu ať pláty nerozbijete. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky.
2
Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Přendejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte. Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a zamíchejte dokud se směs nespojí.
3
Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 21. 9. 2015 20:07

    Prosím, nekopírujte recepty fotografie. Dobruchut.sk, čokoládový medovník.

  • Zdena | 21. 9. 2015 10:03

    Pokud máte nějaký dotaz ohledně receptu, vyhledejte si odpověď na Dobruchut.sk, cokoladovy medovnik. Toto je jen další kopie.

  • bambulka | 15. 1. 2015 18:08

    prosím Vás jak se dělá ta náplň ze salka? :)

  • bambulka | 15. 1. 2015 18:08

    prosím Vás jak se dělá ta náplň ze salka? :)

  • Tereza | 31. 1. 2014 14:26

    Promiňte chtěla jsem se zeptat, jak se to těsto má rozdělit na plech? Tomu moc nerozumím, nejsem ještě nějak zkušená a proto se ráda poučím :-) předem děkuji!

  • bibcus | 24. 11. 2013 19:10

    Těsto výborné, náplň jsem udělala klasika máslo a vařené salko a nemělo to chybu. ;-) Zítra zkusím i tuto náplň uvedenou u receptu.

  • kuchta | 20. 9. 2013 19:23

    napln uplne na pic* :-X !

  • andrea | 20. 4. 2013 12:26

    moc dory recept upekla sem a moc dobryyy :-))

  • andrea | 20. 4. 2013 12:25

    hldkou extra

  • monika | 22. 9. 2012 15:02

    dievčata určite tam ide hladka muka :) :-) :-)

  • veavera | 19. 4. 2012 13:24

    Vyapdá báječně, hned bych ho zkusila upéct, ale nevím jakou mouku použít.. Škoda..

  • Bopik | 8. 4. 2012 10:41

    Dobrý dotaz, také bych se k němu připojila.

  • Jana | 3. 2. 2012 19:48

    Jakou mouku? Hladkou nebo polohrubou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kakao Máslo Med Mléko Moučkový cukr Mouka Prášek do pečiva Škrob Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
29
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
16
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
16
Plněná focaccia se šunkou
Plněná focaccia se šunkou
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník V.
Medovník V.
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
Medovník VI.
Medovník VI.
  • Recepty.cz
  • Medovník s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact