• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Napište svůj komentář k receptu

Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      lžíce med 5-7 (Vše odhadem na 2 normálně velké plechy (= 4 podélné pláty))
    • 8
      lžíce mléko lze i více
    • 1
      kostka máslo
    • 5
      lžíce olej
    • hladká mouka něco mezi čtvrt a půl kila i s množstvím na vyválení placky
    • ocet trochu
    • 2
      ks vejce
    • skořice - mletá po špetkách - dle chuti
    • hřebíček natlučený, po špetkách - dle chuti
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      ks máslo vyšleháme dokonale změklé celé (lze i + půlku k tomu)
    • 4
      lžíce med 2-4; kvalitní (nemusí být - lze nahradit salkem) - někdy vařím na zahuštění trochu moučné kaše z hru

Postup přípravy receptu

1
Vodní lázeň: kde rozpustíme pořádné množství medu (žádný cukr nepřidávám) - odhadem trochu mléka a máslo s olejem. Promícháme, až se směs spojí, v žádném případě nevaříme, teplota je "na udržení prstu" , moc teplá směs je nežádoucí.
2
Zaděláme v míse: vlažnou směs z vodní lázně, přisypeme hladkou mouku (raději zatím méně, dosypat jde vždycky), 2 vejce, asi lžíci octa, podle chuti koření - nakonec trochu prášku do pečiva (nebo jedlé sody). Mícháme lžicí. Těsto je hustší, ale nelepí se na lžíci (pokud ano, přidáme ještě trochu oleje), drží pohromadě ale nesmí to být tvrdá hrouda. Rozdělíme na poloviny, ustřihneme si pečící papír dle velikosti plechu, polovinu těsta obalíme v hladké mouce a přímo na pečícím papíře vyválíme cca 4mm silnou placku. Pečeme cca 10 min. dozlatova, ale pozor, propícháme vidličkou, aby se netvořily bubliny.
3
Ihned po upečení podélně rozkrojíme na dva pláty, ze dvou plechů získáme tedy celkem čtyři, které promažeme krémem, slepíme, celý medovník pomažeme krémem i z vrchu a po bocích, posypeme kakaem, oříšky, skořicí, jak je libo. Necháme odležet na chladnějším místě stačí spíž - cca 1 den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka podle mé chuti

Zelňačka podle mé chuti

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mina kubikova | 18. 10. 2007 15:56

    vladka a nemozete napisat ten recept?

  • Lída* | 18. 10. 2007 15:48

    Vlaďko, prosím !! napište recept na ty vánoční medové řezy, měla jsem recept a nemůžu ho najít. Děkujííííí

  • Vlaďka | 18. 10. 2007 15:30

    K tomu, aby se mi povedl moučník podle takového receptu potřebuju, abych viděla postup. Pak je to určitě jednoduché. Já kdysi jedla velmi dobré vánoční medové řezy od tchýně a manžel je chtěl na vánoce také upéct. Vše jsem udělala přesně podle recetpu a nebylo to k jídlu. Tvrdé placky a málo krému. Až pak jsem se dozvěděla jak to těsto má před pečením vypadat, co to je vlastně lžíce medu a že náplně se musí udělat dvojnásobné množství než co je uvedené v receptu. Od té doby tyhle řezy peču a dle ocenění manžela jsou ještě lepší než od maminky. Takže ani přesná množství v receptu nemusejí vést k dobrému výsledku. Ale zrovna tak nepřesný recept může vyjít, pokud má člověk zkušenost, jak to má v průběhu přípravy vypadat. Medovník je moc dobrý, ale protože mám bohaté zkušenosti s těmi medovými řezy na vánoce, a je to piplačka, vydržím do vánoc a pak se zase obětuju.

  • Radka.H. H. | 18. 10. 2007 14:15

    Přátelé, hlásím se coby autorka receptu - tedy děkuji za názory, troufám si říci, že medovník je upečený "od oka" skutečně dobrý, nestalo se mi, že bych ho kdy pokazila. Recept není samozřejmě z nejpřesnějších, ale nepřesné jsou i "hrnečkové recepty", které často nefungují proto, že není dodrženo poměrné množství mezi objemem v hrnku a objemem v "nehrnečkových ingrediencích". Nikdy bych si netroufla někoho nutit, aby pekl medovník podle "mého" receptu, který jsem mimochodem prostě odkoukala od babičky, věřím ale, že se najdou kuchařky, které to zkusí /ingredience nejsou z nejlevnějších, ale není to zase tak ekonomicky náročné/ a třeba jim právě tenhle medovník bude hodně chutnat.

  • Jana Nováková | 13. 10. 2007 08:23

    Už v názvu je napsáno, že je to zkrátka pro praktiky. Tak se toho držme. Kuchař, který si netroufne na praktičnost u medovníku, vůbec není nucený se tímto receptem řídit. Recept mi nepřijde málo seriózní. Naopak. Je velmi seriózní od autora nebalamutit tady někoho přesnými vahami ingrediencí, ze kterých by pak opravdu mohla vzniknout nanejvýš pěkná podešev, když je zvyklý to připravovat od oka. U seriózních receptů se mi to sem tam stane, že vznikne "podešev".

  • Petra Plevová | 11. 10. 2007 09:12

    Tak tohle je opravdu pro praktiky a podle mého to do receptů nepatří(receptu se má kuhař držet,tady není čeho).Každý určitě rád experimentuje,ale v případě medovníku je to docela hazard,vzhledem k tomu,že to není zrovna nejlacinější záležitost.Podle mého by způsobem přiměřeně,přiměřeně mohl leckdo vytvořit pěknou podešev a to by byla zrovna u medovníku veliká škoda.Doporučuji si najít raději jiný serioznější recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hřebíček Máslo Med Mléko Ocet Olej Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

30
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
29
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované pórky v…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
23
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Halina Pawlowská po zdravotních komplikacích: Je jako vyměněná!

Halina Pawlowská po zdravotních komplikacích: Je jako vyměněná!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact