• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Napište svůj komentář k receptu

Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      lžíce med 5-7 (Vše odhadem na 2 normálně velké plechy (= 4 podélné pláty))
    • 8
      lžíce mléko lze i více
    • 1
      kostka máslo
    • 5
      lžíce olej
    • hladká mouka něco mezi čtvrt a půl kila i s množstvím na vyválení placky
    • ocet trochu
    • 2
      ks vejce
    • skořice - mletá po špetkách - dle chuti
    • hřebíček natlučený, po špetkách - dle chuti
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      ks máslo vyšleháme dokonale změklé celé (lze i + půlku k tomu)
    • 4
      lžíce med 2-4; kvalitní (nemusí být - lze nahradit salkem) - někdy vařím na zahuštění trochu moučné kaše z hru

Postup přípravy receptu

1
Vodní lázeň: kde rozpustíme pořádné množství medu (žádný cukr nepřidávám) - odhadem trochu mléka a máslo s olejem. Promícháme, až se směs spojí, v žádném případě nevaříme, teplota je "na udržení prstu" , moc teplá směs je nežádoucí.
2
Zaděláme v míse: vlažnou směs z vodní lázně, přisypeme hladkou mouku (raději zatím méně, dosypat jde vždycky), 2 vejce, asi lžíci octa, podle chuti koření - nakonec trochu prášku do pečiva (nebo jedlé sody). Mícháme lžicí. Těsto je hustší, ale nelepí se na lžíci (pokud ano, přidáme ještě trochu oleje), drží pohromadě ale nesmí to být tvrdá hrouda. Rozdělíme na poloviny, ustřihneme si pečící papír dle velikosti plechu, polovinu těsta obalíme v hladké mouce a přímo na pečícím papíře vyválíme cca 4mm silnou placku. Pečeme cca 10 min. dozlatova, ale pozor, propícháme vidličkou, aby se netvořily bubliny.
3
Ihned po upečení podélně rozkrojíme na dva pláty, ze dvou plechů získáme tedy celkem čtyři, které promažeme krémem, slepíme, celý medovník pomažeme krémem i z vrchu a po bocích, posypeme kakaem, oříšky, skořicí, jak je libo. Necháme odležet na chladnějším místě stačí spíž - cca 1 den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka podle mé chuti

Zelňačka podle mé chuti

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mina kubikova | 18. 10. 2007 15:56

    vladka a nemozete napisat ten recept?

  • Lída* | 18. 10. 2007 15:48

    Vlaďko, prosím !! napište recept na ty vánoční medové řezy, měla jsem recept a nemůžu ho najít. Děkujííííí

  • Vlaďka | 18. 10. 2007 15:30

    K tomu, aby se mi povedl moučník podle takového receptu potřebuju, abych viděla postup. Pak je to určitě jednoduché. Já kdysi jedla velmi dobré vánoční medové řezy od tchýně a manžel je chtěl na vánoce také upéct. Vše jsem udělala přesně podle recetpu a nebylo to k jídlu. Tvrdé placky a málo krému. Až pak jsem se dozvěděla jak to těsto má před pečením vypadat, co to je vlastně lžíce medu a že náplně se musí udělat dvojnásobné množství než co je uvedené v receptu. Od té doby tyhle řezy peču a dle ocenění manžela jsou ještě lepší než od maminky. Takže ani přesná množství v receptu nemusejí vést k dobrému výsledku. Ale zrovna tak nepřesný recept může vyjít, pokud má člověk zkušenost, jak to má v průběhu přípravy vypadat. Medovník je moc dobrý, ale protože mám bohaté zkušenosti s těmi medovými řezy na vánoce, a je to piplačka, vydržím do vánoc a pak se zase obětuju.

  • Radka.H. H. | 18. 10. 2007 14:15

    Přátelé, hlásím se coby autorka receptu - tedy děkuji za názory, troufám si říci, že medovník je upečený "od oka" skutečně dobrý, nestalo se mi, že bych ho kdy pokazila. Recept není samozřejmě z nejpřesnějších, ale nepřesné jsou i "hrnečkové recepty", které často nefungují proto, že není dodrženo poměrné množství mezi objemem v hrnku a objemem v "nehrnečkových ingrediencích". Nikdy bych si netroufla někoho nutit, aby pekl medovník podle "mého" receptu, který jsem mimochodem prostě odkoukala od babičky, věřím ale, že se najdou kuchařky, které to zkusí /ingredience nejsou z nejlevnějších, ale není to zase tak ekonomicky náročné/ a třeba jim právě tenhle medovník bude hodně chutnat.

  • Jana Nováková | 13. 10. 2007 08:23

    Už v názvu je napsáno, že je to zkrátka pro praktiky. Tak se toho držme. Kuchař, který si netroufne na praktičnost u medovníku, vůbec není nucený se tímto receptem řídit. Recept mi nepřijde málo seriózní. Naopak. Je velmi seriózní od autora nebalamutit tady někoho přesnými vahami ingrediencí, ze kterých by pak opravdu mohla vzniknout nanejvýš pěkná podešev, když je zvyklý to připravovat od oka. U seriózních receptů se mi to sem tam stane, že vznikne "podešev".

  • Petra Plevová | 11. 10. 2007 09:12

    Tak tohle je opravdu pro praktiky a podle mého to do receptů nepatří(receptu se má kuhař držet,tady není čeho).Každý určitě rád experimentuje,ale v případě medovníku je to docela hazard,vzhledem k tomu,že to není zrovna nejlacinější záležitost.Podle mého by způsobem přiměřeně,přiměřeně mohl leckdo vytvořit pěknou podešev a to by byla zrovna u medovníku veliká škoda.Doporučuji si najít raději jiný serioznější recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hřebíček Máslo Med Mléko Ocet Olej Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

136
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
72
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
48
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
42
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
39
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact