• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Napište svůj komentář k receptu

Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      lžíce med 5-7 (Vše odhadem na 2 normálně velké plechy (= 4 podélné pláty))
    • 8
      lžíce mléko lze i více
    • 1
      kostka máslo
    • 5
      lžíce olej
    • hladká mouka něco mezi čtvrt a půl kila i s množstvím na vyválení placky
    • ocet trochu
    • 2
      ks vejce
    • skořice - mletá po špetkách - dle chuti
    • hřebíček natlučený, po špetkách - dle chuti
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      ks máslo vyšleháme dokonale změklé celé (lze i + půlku k tomu)
    • 4
      lžíce med 2-4; kvalitní (nemusí být - lze nahradit salkem) - někdy vařím na zahuštění trochu moučné kaše z hru

Postup přípravy receptu

1
Vodní lázeň: kde rozpustíme pořádné množství medu (žádný cukr nepřidávám) - odhadem trochu mléka a máslo s olejem. Promícháme, až se směs spojí, v žádném případě nevaříme, teplota je "na udržení prstu" , moc teplá směs je nežádoucí.
2
Zaděláme v míse: vlažnou směs z vodní lázně, přisypeme hladkou mouku (raději zatím méně, dosypat jde vždycky), 2 vejce, asi lžíci octa, podle chuti koření - nakonec trochu prášku do pečiva (nebo jedlé sody). Mícháme lžicí. Těsto je hustší, ale nelepí se na lžíci (pokud ano, přidáme ještě trochu oleje), drží pohromadě ale nesmí to být tvrdá hrouda. Rozdělíme na poloviny, ustřihneme si pečící papír dle velikosti plechu, polovinu těsta obalíme v hladké mouce a přímo na pečícím papíře vyválíme cca 4mm silnou placku. Pečeme cca 10 min. dozlatova, ale pozor, propícháme vidličkou, aby se netvořily bubliny.
3
Ihned po upečení podélně rozkrojíme na dva pláty, ze dvou plechů získáme tedy celkem čtyři, které promažeme krémem, slepíme, celý medovník pomažeme krémem i z vrchu a po bocích, posypeme kakaem, oříšky, skořicí, jak je libo. Necháme odležet na chladnějším místě stačí spíž - cca 1 den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka podle mé chuti

Zelňačka podle mé chuti

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mina kubikova | 18. 10. 2007 15:56

    vladka a nemozete napisat ten recept?

  • Lída* | 18. 10. 2007 15:48

    Vlaďko, prosím !! napište recept na ty vánoční medové řezy, měla jsem recept a nemůžu ho najít. Děkujííííí

  • Vlaďka | 18. 10. 2007 15:30

    K tomu, aby se mi povedl moučník podle takového receptu potřebuju, abych viděla postup. Pak je to určitě jednoduché. Já kdysi jedla velmi dobré vánoční medové řezy od tchýně a manžel je chtěl na vánoce také upéct. Vše jsem udělala přesně podle recetpu a nebylo to k jídlu. Tvrdé placky a málo krému. Až pak jsem se dozvěděla jak to těsto má před pečením vypadat, co to je vlastně lžíce medu a že náplně se musí udělat dvojnásobné množství než co je uvedené v receptu. Od té doby tyhle řezy peču a dle ocenění manžela jsou ještě lepší než od maminky. Takže ani přesná množství v receptu nemusejí vést k dobrému výsledku. Ale zrovna tak nepřesný recept může vyjít, pokud má člověk zkušenost, jak to má v průběhu přípravy vypadat. Medovník je moc dobrý, ale protože mám bohaté zkušenosti s těmi medovými řezy na vánoce, a je to piplačka, vydržím do vánoc a pak se zase obětuju.

  • Radka.H. H. | 18. 10. 2007 14:15

    Přátelé, hlásím se coby autorka receptu - tedy děkuji za názory, troufám si říci, že medovník je upečený "od oka" skutečně dobrý, nestalo se mi, že bych ho kdy pokazila. Recept není samozřejmě z nejpřesnějších, ale nepřesné jsou i "hrnečkové recepty", které často nefungují proto, že není dodrženo poměrné množství mezi objemem v hrnku a objemem v "nehrnečkových ingrediencích". Nikdy bych si netroufla někoho nutit, aby pekl medovník podle "mého" receptu, který jsem mimochodem prostě odkoukala od babičky, věřím ale, že se najdou kuchařky, které to zkusí /ingredience nejsou z nejlevnějších, ale není to zase tak ekonomicky náročné/ a třeba jim právě tenhle medovník bude hodně chutnat.

  • Jana Nováková | 13. 10. 2007 08:23

    Už v názvu je napsáno, že je to zkrátka pro praktiky. Tak se toho držme. Kuchař, který si netroufne na praktičnost u medovníku, vůbec není nucený se tímto receptem řídit. Recept mi nepřijde málo seriózní. Naopak. Je velmi seriózní od autora nebalamutit tady někoho přesnými vahami ingrediencí, ze kterých by pak opravdu mohla vzniknout nanejvýš pěkná podešev, když je zvyklý to připravovat od oka. U seriózních receptů se mi to sem tam stane, že vznikne "podešev".

  • Petra Plevová | 11. 10. 2007 09:12

    Tak tohle je opravdu pro praktiky a podle mého to do receptů nepatří(receptu se má kuhař držet,tady není čeho).Každý určitě rád experimentuje,ale v případě medovníku je to docela hazard,vzhledem k tomu,že to není zrovna nejlacinější záležitost.Podle mého by způsobem přiměřeně,přiměřeně mohl leckdo vytvořit pěknou podešev a to by byla zrovna u medovníku veliká škoda.Doporučuji si najít raději jiný serioznější recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hřebíček Máslo Med Mléko Ocet Olej Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Palačinky snů

Palačinky snů

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

278
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
59
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
36
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
23
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
19
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Sara Sandeva a její podlomené zdraví: Další zrušená role!

Sara Sandeva a její podlomené zdraví: Další zrušená role!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact