• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Upéct doma takový medovník je opravdová výzva. Když se však pustíte do díla s receptem podle časopisu F.O.O.D., nemusíte se nezdaru obávat. Přípravou této tradiční dobroty vás provede podrobně krok po kroku a medové blaho v podobě úžasného dortu se jistě dostaví.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 300
      g cukr krupice
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička kakao
  • Krém
    • 300
      g máslo změklé
    • 1
      plechovka salko karamelové

Postup přípravy receptu

1
Velkou ohnivzdornou mísu posaďte na kastrol s vodou, dno se nesmí dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte máslo a nechte ho rozpustit. Ztlumte plamen, aby voda v hrnci nebublala klokotem, postupně přidávejte vejce a metličkou je zašlehejte do másla. Poté přidejte med a cukr, směs dobře míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nebude hladká.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Do mísy robotu nasypte mouku, sodu a kakao, nasaďte hnětací hák. Do mouky vlijte máslovou směs a zapněte robot na nízké otáčky. Směs nejprve dobře promíchejte a poté nechte na střední otáčky hníst asi 8 minut. Vznikne lehce lepivé a tekuté těsto, které se bude táhnout jako karamel.

RADA: Domácí medovník? Naučte se ho krok za krokem!

3
Připravte 6 archů pečicího papíru, na každý předkreslete kruh o průměru 20 cm. Troubu rozehřejte na 170 °C. Do každého kruhu naneste stejné množství těsta a pomocí gumové stěrky ho rozetřete na tenkou placku, snažte se zhruba dodržet předkreslený kruh, ale dokonalé to být nemusí. Pláty těsta pečte postupně, každý 8 minut – korpusy by měly zezlátnout. Nechte je zcela vychladnout.
4
Do mísy robotu dejte změklé máslo, přidejte karamelové Salko a ušlehejte krém, bude to trvat asi 5 minut. Vytvarujte pláty těsta – na každý přiložte kruhovou šablonu (talířek nebo poklici) a ostrým nožem obkružte. Odřezky dejte do mísy a rozdrťte na drobky. Krémem postupně potírejte pláty těsta a stavte je na sebe. Nakonec krémem potřete vrch i bok dortu. Dort nechte asi 30 minut ztuhnout v ledničce, poté na něj sypte drobky z korpusu a dlaní je opatrně přitiskněte po celém povrchu dortu. Medovník uložte do ledničky a nechte ho uležet ideálně do druhého dne.

RADA: Máslo bez lednice

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Med Salko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Štafetky

Štafetky

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

77
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
30
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
25
Máslové řízky
Máslové řízky
22
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
21
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Medové-ořechové řezy
Medové-ořechové řezy
Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník V.
Medovník V.
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
  • Recepty.cz
  • Medovník podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact