• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Upéct doma takový medovník je opravdová výzva. Když se však pustíte do díla s receptem podle časopisu F.O.O.D., nemusíte se nezdaru obávat. Přípravou této tradiční dobroty vás provede podrobně krok po kroku a medové blaho v podobě úžasného dortu se jistě dostaví.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 300
      g cukr krupice
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička kakao
  • Krém
    • 300
      g máslo změklé
    • 1
      plechovka salko karamelové

Postup přípravy receptu

1
Velkou ohnivzdornou mísu posaďte na kastrol s vodou, dno se nesmí dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte máslo a nechte ho rozpustit. Ztlumte plamen, aby voda v hrnci nebublala klokotem, postupně přidávejte vejce a metličkou je zašlehejte do másla. Poté přidejte med a cukr, směs dobře míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nebude hladká.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Do mísy robotu nasypte mouku, sodu a kakao, nasaďte hnětací hák. Do mouky vlijte máslovou směs a zapněte robot na nízké otáčky. Směs nejprve dobře promíchejte a poté nechte na střední otáčky hníst asi 8 minut. Vznikne lehce lepivé a tekuté těsto, které se bude táhnout jako karamel.

RADA: Domácí medovník? Naučte se ho krok za krokem!

3
Připravte 6 archů pečicího papíru, na každý předkreslete kruh o průměru 20 cm. Troubu rozehřejte na 170 °C. Do každého kruhu naneste stejné množství těsta a pomocí gumové stěrky ho rozetřete na tenkou placku, snažte se zhruba dodržet předkreslený kruh, ale dokonalé to být nemusí. Pláty těsta pečte postupně, každý 8 minut – korpusy by měly zezlátnout. Nechte je zcela vychladnout.
4
Do mísy robotu dejte změklé máslo, přidejte karamelové Salko a ušlehejte krém, bude to trvat asi 5 minut. Vytvarujte pláty těsta – na každý přiložte kruhovou šablonu (talířek nebo poklici) a ostrým nožem obkružte. Odřezky dejte do mísy a rozdrťte na drobky. Krémem postupně potírejte pláty těsta a stavte je na sebe. Nakonec krémem potřete vrch i bok dortu. Dort nechte asi 30 minut ztuhnout v ledničce, poté na něj sypte drobky z korpusu a dlaní je opatrně přitiskněte po celém povrchu dortu. Medovník uložte do ledničky a nechte ho uležet ideálně do druhého dne.

RADA: Máslo bez lednice

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Med Salko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Pečený losos

Pečený losos

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Makovec

Makovec

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

61
Okurkový salát na uskladnění
Okurkový salát na…
25
Domácí kečup
Domácí kečup
20
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Zpěvačka Monika Absolonová (48): Slzy kvůli rekonstrukci chalupy! Neměla jsem architekta, přiznala

Zpěvačka Monika Absolonová (48): Slzy kvůli rekonstrukci chalupy! Neměla jsem architekta, přiznala

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

Další doporučené recepty:

Medové-ořechové řezy
Medové-ořechové řezy
Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník V.
Medovník V.
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
  • Recepty.cz
  • Medovník podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact