• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Upéct doma takový medovník je opravdová výzva. Když se však pustíte do díla s receptem podle časopisu F.O.O.D., nemusíte se nezdaru obávat. Přípravou této tradiční dobroty vás provede podrobně krok po kroku a medové blaho v podobě úžasného dortu se jistě dostaví.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 300
      g cukr krupice
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička kakao
  • Krém
    • 300
      g máslo změklé
    • 1
      plechovka salko karamelové

Postup přípravy receptu

1
Velkou ohnivzdornou mísu posaďte na kastrol s vodou, dno se nesmí dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte máslo a nechte ho rozpustit. Ztlumte plamen, aby voda v hrnci nebublala klokotem, postupně přidávejte vejce a metličkou je zašlehejte do másla. Poté přidejte med a cukr, směs dobře míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nebude hladká.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Do mísy robotu nasypte mouku, sodu a kakao, nasaďte hnětací hák. Do mouky vlijte máslovou směs a zapněte robot na nízké otáčky. Směs nejprve dobře promíchejte a poté nechte na střední otáčky hníst asi 8 minut. Vznikne lehce lepivé a tekuté těsto, které se bude táhnout jako karamel.

RADA: Domácí medovník? Naučte se ho krok za krokem!

3
Připravte 6 archů pečicího papíru, na každý předkreslete kruh o průměru 20 cm. Troubu rozehřejte na 170 °C. Do každého kruhu naneste stejné množství těsta a pomocí gumové stěrky ho rozetřete na tenkou placku, snažte se zhruba dodržet předkreslený kruh, ale dokonalé to být nemusí. Pláty těsta pečte postupně, každý 8 minut – korpusy by měly zezlátnout. Nechte je zcela vychladnout.
4
Do mísy robotu dejte změklé máslo, přidejte karamelové Salko a ušlehejte krém, bude to trvat asi 5 minut. Vytvarujte pláty těsta – na každý přiložte kruhovou šablonu (talířek nebo poklici) a ostrým nožem obkružte. Odřezky dejte do mísy a rozdrťte na drobky. Krémem postupně potírejte pláty těsta a stavte je na sebe. Nakonec krémem potřete vrch i bok dortu. Dort nechte asi 30 minut ztuhnout v ledničce, poté na něj sypte drobky z korpusu a dlaní je opatrně přitiskněte po celém povrchu dortu. Medovník uložte do ledničky a nechte ho uležet ideálně do druhého dne.

RADA: Máslo bez lednice

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Med Salko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

74
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
33
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
25
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Medové-ořechové řezy
Medové-ořechové řezy
Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník V.
Medovník V.
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
  • Recepty.cz
  • Medovník podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact