• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník Petra Novotného
Napište svůj komentář k receptu

Medovník Petra Novotného

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník Petra Novotného
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 4
      lžíce med Velké
    • 1
      hrnek mleté ořechy
    • 1
      l zakysaná smetana
  • Krém
    • zakysaná smetana 1/2 l nebo jogurtu
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • citronová kůra
    • černý čaj (Uvařený)

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy, přidáme do ní ušlehané vejce s cukrem. Med ohřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme do něj sodu s kapkou octa, přidáme do mísy. Nakonec vmícháme olej a ořechy. Vše důkladně promícháme a vypracujeme v tuhé těsto (jako linecké). Necháme v ledničce 30 minut odpočinout.
2
Potom pečeme na vymazaném plechu korpusy. Podle talíře si uděláme placku, z tohoto množství těsta jich vyšlo sedm. Upečené korpusy natřeme černý čajem a mezi korpusy vmažeme krém. Posypeme citrónovou kůrou a takto po vrstvíme celý dort.
3
Z drobků, které zbydou, uděláme drobenku, kterou nasypeme na dort. Necháme přes noc v ledničce a druhý den můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka Petra Velikého

Polévka Petra Velikého

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Sochorová | 1. 1. 2008 19:48

    cosi jsem zaslechla, že med se nemá dávat do mikrovlnky-všechny jeho zdravé vlastnosti se ničí!!!

  • Blondie | 12. 12. 2005 09:15

    Ruce jsou asi v poradku, jde o absorbcni schopnost daneho druhu mouky.

  • Alena Brožková | 14. 5. 2005 13:39

    teda upřímně,asi mám taky něco s rukama,dala jsem tam aspoň o hrnek mouky víc a přesto lepím už úplně všude.Taky jsem nepochopila 4 lžíce smetany.Ale třeba to bude dobrý.

  • Katka Cynybulková | 4. 5. 2005 20:42

    bezkonkurenční dobrota

  • Amion | 28. 9. 2004 23:16

    Pro Janu Z.: Nebude to rukama?

  • Jana Z. | 6. 7. 2004 10:44

    Nic-moc. Těsto se lepilo, náplň byla příliš řídká.

  • jana jouchocá | 17. 2. 2004 18:03

    je to mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý čaj Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jedlá soda Med Mleté ořechy Moučkový cukr Olej Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Donutky

Donutky

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
38
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
36
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
35
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
32
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Medovník Petra Novotného
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact