• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník našich babiček
Napište svůj komentář k receptu

Medovník našich babiček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník našich babiček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 450
      g hladká mouka
  • Na posyp
    • 1
      ks perník nastrouhaný
    • vlašské ořechy nastrouhané
  • Na krém
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dáme cukr, vejce, máslo, med, sodu, mléko a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Po 2 minutách dáme do kastrolu mouku, spojíme s předchozími ingrediencemi a utvoříme hroudu, kterou dáme na vál. Hroudu rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme podle mělkého talíře, vyřízneme kolo. Před pečením propícháme placku na několika místech vidličkou. Necháme péct na 200 °C asi 5-10 minut. Po upečení za tepla pokapeme uvařenou kávou. Takto pečeme všechny placky.
2
V 1/2 litru mléka uvaříme puding. V druhé nádobě utřeme do pěny 1 máslo, 2 žloutky, 100 g moučkového cukru. Po vychladnutí pudinku vše smícháme a utvoříme směs, kterou potřeme placky a nakonec posypeme perníkem a oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kateřina doležalová | 2. 4. 2010 19:25

    Vyskoušela jsem váš recept doma, výborně se mi povedl myslím že ne nebejt vás by se mi takto nepovedl. Váš medovník už jsem dělala asi 8krát a jiný recept už nejspíše péci nebudu.=D

  • Anonym | 19. 2. 2008 10:31

    O víkendu jsem vyzkoušela tento recept, protože mám medovník moc ráda a tak jsem hledala a hledala nejvhodnější recepty až jsem se rozhodla vyzkoušet tento. Je to moc dobrý, ale s opravdovým medovníkem se to nedá srovnat. Tohle prostě nění praví medovník.

  • Helena Krupková | 14. 10. 2006 09:56

    paní marcelo, kde nepíšu potírat placku rumem, ale kávou smíchanou se šlehačkou. Medovník má potom výbornou chuť a je hodně brzo proleželý. A co se týče povidel, bez nich by medovník neměl šmrnc (ve starých receptech je používají také). Kdyby jste můj recept vyzkoušela, mluvila byste jinak. O tento recept si řeklo desítky lidí a všichni jsou nadšeni, že tak dobrý medovník ještě nejedli. Jedinou nevýhodou je, že je pracný. Paní Marcelo, než něco začnete hanit, nejdřív to vyzkoušejte, ale ještě předtím si pořádně přečtěte recept, protože když popletele suroviny, těžko vyjde to, co má vyjít.

  • Zdenka | 30. 8. 2006 22:26

    Marcelo, napíš recept, prosím

  • Gábina | 30. 8. 2006 13:34

    Marcelo, tak dejte svůj recept na tyto stránky a podělte se s námi se všemi

  • Marcela Kottová | 30. 8. 2006 12:49

    Tedy nezlobte se na mě ale do medovníku povidla??a namáčet placky rumem a kávou???no je to pravda každý to dělá jak umí.Já tedy dělám medovník hodně jednoduše ,je výborný a klientů z řad známých mám tolik že nestačím péct.Mohuli přidám jednu radu .Já vždy dělám medovník tak 5-10 dní předem .Zvlhne sám a krásně a tohle podzimní počasí je úplně nejlepší.Má-li někdo zájem ráda se s ním podělím o svůj recept i zkušenosti.napište koma.1@seznam.cz zdraví pekařka cukrářka co to dělá s láskou :o)))

  • Helena Krupková | 12. 3. 2006 12:08

    Vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tento je po vylepšení nejlepší. Těsto, které mi zbylo při vykrajování placek (to co jsem odkrojila), z toho jsem udělala ještě jednu placku a po upečení a vychladnutí jsem tuto placku rozstrouhala (v robotu je to rychlé) , smíchala jsem s rozemletými ořechy a potom jsem tuto směs použila k posypání ze shora a z boku. Po vychlazení jsem placky potírala směsí - z 1 dcl vody a dvou vrchovatých lžiček instantní kávy jsem připravila silný roztok kávy, přidala jsem 1 dcl šlehačky. Potírejte hodně, nebojte se, placky potírejte z obou stran. Je dobré pokládat potřené placky na igelit, protože placky změknou, lépe se s nimi bude manipulovat. Až budete potírat placky krémem, první placku nejdřív potřete švestkovými povidly, potom teprve krémem, přiložit další placku, a potom už pouze potírat krémem. Tento medovník se může už po 2 hodinách jíst, lepší je samozřejmě druhý den, to ale musím udělat 2 medovníky, protože do druhého dne nic nezbyde.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Perník Vanilkový pudink Vejce Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

74
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
60
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
40
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
39
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
32
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 18. 7. 2025: Kdo odhalí tajemství a na koho čeká pořádná výzva?

Denní horoskop na pátek 18. 7. 2025: Kdo odhalí tajemství a na koho čeká pořádná výzva?

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Festival Colours of Ostrava jede na plné pecky: Dvojitá porce Stinga!

Festival Colours of Ostrava jede na plné pecky: Dvojitá porce Stinga!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

  • Recepty.cz
  • Medovník našich babiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact