• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medovník našich babiček
Napište svůj komentář k receptu

Medovník našich babiček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník našich babiček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 450
      g hladká mouka
  • Na posyp
    • 1
      ks perník nastrouhaný
    • vlašské ořechy nastrouhané
  • Na krém
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dáme cukr, vejce, máslo, med, sodu, mléko a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Po 2 minutách dáme do kastrolu mouku, spojíme s předchozími ingrediencemi a utvoříme hroudu, kterou dáme na vál. Hroudu rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme podle mělkého talíře, vyřízneme kolo. Před pečením propícháme placku na několika místech vidličkou. Necháme péct na 200 °C asi 5-10 minut. Po upečení za tepla pokapeme uvařenou kávou. Takto pečeme všechny placky.
2
V 1/2 litru mléka uvaříme puding. V druhé nádobě utřeme do pěny 1 máslo, 2 žloutky, 100 g moučkového cukru. Po vychladnutí pudinku vše smícháme a utvoříme směs, kterou potřeme placky a nakonec posypeme perníkem a oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kateřina doležalová | 2. 4. 2010 19:25

    Vyskoušela jsem váš recept doma, výborně se mi povedl myslím že ne nebejt vás by se mi takto nepovedl. Váš medovník už jsem dělala asi 8krát a jiný recept už nejspíše péci nebudu.=D

  • Anonym | 19. 2. 2008 10:31

    O víkendu jsem vyzkoušela tento recept, protože mám medovník moc ráda a tak jsem hledala a hledala nejvhodnější recepty až jsem se rozhodla vyzkoušet tento. Je to moc dobrý, ale s opravdovým medovníkem se to nedá srovnat. Tohle prostě nění praví medovník.

  • Helena Krupková | 14. 10. 2006 09:56

    paní marcelo, kde nepíšu potírat placku rumem, ale kávou smíchanou se šlehačkou. Medovník má potom výbornou chuť a je hodně brzo proleželý. A co se týče povidel, bez nich by medovník neměl šmrnc (ve starých receptech je používají také). Kdyby jste můj recept vyzkoušela, mluvila byste jinak. O tento recept si řeklo desítky lidí a všichni jsou nadšeni, že tak dobrý medovník ještě nejedli. Jedinou nevýhodou je, že je pracný. Paní Marcelo, než něco začnete hanit, nejdřív to vyzkoušejte, ale ještě předtím si pořádně přečtěte recept, protože když popletele suroviny, těžko vyjde to, co má vyjít.

  • Zdenka | 30. 8. 2006 22:26

    Marcelo, napíš recept, prosím

  • Gábina | 30. 8. 2006 13:34

    Marcelo, tak dejte svůj recept na tyto stránky a podělte se s námi se všemi

  • Marcela Kottová | 30. 8. 2006 12:49

    Tedy nezlobte se na mě ale do medovníku povidla??a namáčet placky rumem a kávou???no je to pravda každý to dělá jak umí.Já tedy dělám medovník hodně jednoduše ,je výborný a klientů z řad známých mám tolik že nestačím péct.Mohuli přidám jednu radu .Já vždy dělám medovník tak 5-10 dní předem .Zvlhne sám a krásně a tohle podzimní počasí je úplně nejlepší.Má-li někdo zájem ráda se s ním podělím o svůj recept i zkušenosti.napište koma.1@seznam.cz zdraví pekařka cukrářka co to dělá s láskou :o)))

  • Helena Krupková | 12. 3. 2006 12:08

    Vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tento je po vylepšení nejlepší. Těsto, které mi zbylo při vykrajování placek (to co jsem odkrojila), z toho jsem udělala ještě jednu placku a po upečení a vychladnutí jsem tuto placku rozstrouhala (v robotu je to rychlé) , smíchala jsem s rozemletými ořechy a potom jsem tuto směs použila k posypání ze shora a z boku. Po vychlazení jsem placky potírala směsí - z 1 dcl vody a dvou vrchovatých lžiček instantní kávy jsem připravila silný roztok kávy, přidala jsem 1 dcl šlehačky. Potírejte hodně, nebojte se, placky potírejte z obou stran. Je dobré pokládat potřené placky na igelit, protože placky změknou, lépe se s nimi bude manipulovat. Až budete potírat placky krémem, první placku nejdřív potřete švestkovými povidly, potom teprve krémem, přiložit další placku, a potom už pouze potírat krémem. Tento medovník se může už po 2 hodinách jíst, lepší je samozřejmě druhý den, to ale musím udělat 2 medovníky, protože do druhého dne nic nezbyde.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Perník Vanilkový pudink Vejce Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

63
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
48
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Míša řezy
Míša řezy
15
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Eva Decastelo (46) ohromila sexy křivkami: Sebeláska, samozřejmě!

Eva Decastelo (46) ohromila sexy křivkami: Sebeláska, samozřejmě!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Medovník našich babiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact