• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník našich babiček
Napište svůj komentář k receptu

Medovník našich babiček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník našich babiček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 450
      g hladká mouka
  • Na posyp
    • 1
      ks perník nastrouhaný
    • vlašské ořechy nastrouhané
  • Na krém
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dáme cukr, vejce, máslo, med, sodu, mléko a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Po 2 minutách dáme do kastrolu mouku, spojíme s předchozími ingrediencemi a utvoříme hroudu, kterou dáme na vál. Hroudu rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme podle mělkého talíře, vyřízneme kolo. Před pečením propícháme placku na několika místech vidličkou. Necháme péct na 200 °C asi 5-10 minut. Po upečení za tepla pokapeme uvařenou kávou. Takto pečeme všechny placky.
2
V 1/2 litru mléka uvaříme puding. V druhé nádobě utřeme do pěny 1 máslo, 2 žloutky, 100 g moučkového cukru. Po vychladnutí pudinku vše smícháme a utvoříme směs, kterou potřeme placky a nakonec posypeme perníkem a oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kateřina doležalová | 2. 4. 2010 19:25

    Vyskoušela jsem váš recept doma, výborně se mi povedl myslím že ne nebejt vás by se mi takto nepovedl. Váš medovník už jsem dělala asi 8krát a jiný recept už nejspíše péci nebudu.=D

  • Anonym | 19. 2. 2008 10:31

    O víkendu jsem vyzkoušela tento recept, protože mám medovník moc ráda a tak jsem hledala a hledala nejvhodnější recepty až jsem se rozhodla vyzkoušet tento. Je to moc dobrý, ale s opravdovým medovníkem se to nedá srovnat. Tohle prostě nění praví medovník.

  • Helena Krupková | 14. 10. 2006 09:56

    paní marcelo, kde nepíšu potírat placku rumem, ale kávou smíchanou se šlehačkou. Medovník má potom výbornou chuť a je hodně brzo proleželý. A co se týče povidel, bez nich by medovník neměl šmrnc (ve starých receptech je používají také). Kdyby jste můj recept vyzkoušela, mluvila byste jinak. O tento recept si řeklo desítky lidí a všichni jsou nadšeni, že tak dobrý medovník ještě nejedli. Jedinou nevýhodou je, že je pracný. Paní Marcelo, než něco začnete hanit, nejdřív to vyzkoušejte, ale ještě předtím si pořádně přečtěte recept, protože když popletele suroviny, těžko vyjde to, co má vyjít.

  • Zdenka | 30. 8. 2006 22:26

    Marcelo, napíš recept, prosím

  • Gábina | 30. 8. 2006 13:34

    Marcelo, tak dejte svůj recept na tyto stránky a podělte se s námi se všemi

  • Marcela Kottová | 30. 8. 2006 12:49

    Tedy nezlobte se na mě ale do medovníku povidla??a namáčet placky rumem a kávou???no je to pravda každý to dělá jak umí.Já tedy dělám medovník hodně jednoduše ,je výborný a klientů z řad známých mám tolik že nestačím péct.Mohuli přidám jednu radu .Já vždy dělám medovník tak 5-10 dní předem .Zvlhne sám a krásně a tohle podzimní počasí je úplně nejlepší.Má-li někdo zájem ráda se s ním podělím o svůj recept i zkušenosti.napište koma.1@seznam.cz zdraví pekařka cukrářka co to dělá s láskou :o)))

  • Helena Krupková | 12. 3. 2006 12:08

    Vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tento je po vylepšení nejlepší. Těsto, které mi zbylo při vykrajování placek (to co jsem odkrojila), z toho jsem udělala ještě jednu placku a po upečení a vychladnutí jsem tuto placku rozstrouhala (v robotu je to rychlé) , smíchala jsem s rozemletými ořechy a potom jsem tuto směs použila k posypání ze shora a z boku. Po vychlazení jsem placky potírala směsí - z 1 dcl vody a dvou vrchovatých lžiček instantní kávy jsem připravila silný roztok kávy, přidala jsem 1 dcl šlehačky. Potírejte hodně, nebojte se, placky potírejte z obou stran. Je dobré pokládat potřené placky na igelit, protože placky změknou, lépe se s nimi bude manipulovat. Až budete potírat placky krémem, první placku nejdřív potřete švestkovými povidly, potom teprve krémem, přiložit další placku, a potom už pouze potírat krémem. Tento medovník se může už po 2 hodinách jíst, lepší je samozřejmě druhý den, to ale musím udělat 2 medovníky, protože do druhého dne nic nezbyde.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Perník Vanilkový pudink Vejce Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

65
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
52
Borůvkové muffiny
Borůvkové muffiny
25
Salát Caesar s kuřetem
Salát Caesar s kuřetem
21
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
19
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Babička Libuška by byla pyšná: Šafránkovou s Abrhámem vnuci nezapřou!

Babička Libuška by byla pyšná: Šafránkovou s Abrhámem vnuci nezapřou!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Medovník našich babiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact