• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medovník mojí babičky
Napište svůj komentář k receptu

Medovník mojí babičky

autor: Valentyna238
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník mojí babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 1
      ks hera
    • 200
      g cukr krystal
    • 400
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
  • Krém:
    • 125
      g máslo
    • 1
      plechovka kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Ze všeho nejdřív (klidně den předem) dáme vařit plechovku Salka do hrnce s vodou tak, aby byla celá ponořená. Vaříme mírným varem 1 hod. a půl až 2 hodiny (v papiňáku 75 min.). Mléko tak zkaramelizuje. POZOR: plechovku otvíráme až po vychladnutí, jinak vystříkne! Dáme rozpálit troubu na 200 °C.
2
Mezitím připravíme těsto: mouku promísíme se sodou, přidáme cukr, rozpuštěnou Heru, vejce a med, vše zašleháme dohladka. Vzniklé těsto rozetřeme stěrkou do tenké vrstvy na tři nízké plechy pokryté pečícím papírem (je to trochu boj, ale chce to výdrž). Pokud nemáme 3 plechy najednou, nevadí, jde to i s jedním nebo se dvěma. Plechy dáme jeden po druhém péct na 5 minut - vždy po vyndání plechu ještě horkou placku seřízneme po okrajích do roviny a ještě přeřízneme v půli (takže 1 plech = 2 placky). Placku podebereme odspodu nožem, abychom ji oddělili od pečícího papíru. Je třeba pracovat rychle, protože placka rychle chladne a křehne!
3
Odkrojky si dáme stranou a rozdrtíme je najemno. Pak umícháme ze změklého másla a Salka krém, našleháme dohladka. Jednotlivé placky (je jich 6) promažeme vrstvou krému, poslední placku obrátíme lícem dolů, potřeme krémem a posypeme rozdrcenými odkrojky.
4
Celý medovník můžeme ještě esteticky seříznout po stranách do roviny a dáme uležet přes noc do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirča1111 | 20. 2. 2011 10:17

    a de se pect ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Jedlá soda Kondenzované mléko Máslo Med Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

76
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
74
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
55
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
44
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Medovník mojí babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact