• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník-Marlenka
Napište svůj komentář k receptu

Medovník-Marlenka

autor: KlaraS
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník-Marlenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 50
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g máslo
    • 4
      lžíce med
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce jedlá soda Může být i Prášek do pečiva
  • Krém
    • 125
      g tuk (hera, stela),
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks puding
    • mléko 3/4 l
    • cukr Od Oka

Postup přípravy receptu

1
Postup- Všechny přísady smícháme a utvoříme těsto, které si pak rozdělíme na 3 díly. Vezmeme si jeden kousek těsta a rozválíme ho na obrácený plech, na kterém ho také upečeme (na 190 stupňů). Takhle uděláme a upečeme 3 pláty těsta.
2
Postup na krém- Nejprve si uvaříme 2 pudinky v ¾ litru mléka a necháme chladnout ve vodní lázni. Pak si ušleháme tuk, máslo a cukr. Až bude pudink vlažný, tak ho po lžičkách dáváme do ušlehaného másla s tukem a cukrem a šleháme, dokud není všechen pudink ušlehaný. Na vychladnuté upečené těsto pak namažeme vrstvu krému, přiložíme další plát a opakujeme. Na konec můžeme posypat poslední vrstvu krému nastrouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alavaka | 27. 9. 2014 07:53

    V receptu je samozřejmě chyba a té mouky nemá být 50g ale 500g :-) Chápu, že to pak může být poněkud rozteklé :-\ Ale když se udělá medovník s touto malou, příznávám, že podstatnou :-D, obměnou, je to fakt dobrota! <3

  • Adéla | 15. 7. 2014 12:35

    tento recept jsem vážila přesně na gramy a mililitry a výsledné se nedá válet ani náhodou, puding jsem si po upečení těsta snesla holý, těsto jsem pekla v celky s úmyslem že potom rozřežu na 3 díly, ale jak jsem řekla těsto je naprosto rozteklé a nechutné. =-O

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Leden Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Puding Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Dort od krtka

Dort od krtka

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
29
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Medovník-Marlenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact