• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník-Marlenka
Napište svůj komentář k receptu

Medovník-Marlenka

autor: KlaraS
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník-Marlenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 50
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g máslo
    • 4
      lžíce med
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce jedlá soda Může být i Prášek do pečiva
  • Krém
    • 125
      g tuk (hera, stela),
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks puding
    • mléko 3/4 l
    • cukr Od Oka

Postup přípravy receptu

1
Postup- Všechny přísady smícháme a utvoříme těsto, které si pak rozdělíme na 3 díly. Vezmeme si jeden kousek těsta a rozválíme ho na obrácený plech, na kterém ho také upečeme (na 190 stupňů). Takhle uděláme a upečeme 3 pláty těsta.
2
Postup na krém- Nejprve si uvaříme 2 pudinky v ¾ litru mléka a necháme chladnout ve vodní lázni. Pak si ušleháme tuk, máslo a cukr. Až bude pudink vlažný, tak ho po lžičkách dáváme do ušlehaného másla s tukem a cukrem a šleháme, dokud není všechen pudink ušlehaný. Na vychladnuté upečené těsto pak namažeme vrstvu krému, přiložíme další plát a opakujeme. Na konec můžeme posypat poslední vrstvu krému nastrouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alavaka | 27. 9. 2014 07:53

    V receptu je samozřejmě chyba a té mouky nemá být 50g ale 500g :-) Chápu, že to pak může být poněkud rozteklé :-\ Ale když se udělá medovník s touto malou, příznávám, že podstatnou :-D, obměnou, je to fakt dobrota! <3

  • Adéla | 15. 7. 2014 12:35

    tento recept jsem vážila přesně na gramy a mililitry a výsledné se nedá válet ani náhodou, puding jsem si po upečení těsta snesla holý, těsto jsem pekla v celky s úmyslem že potom rozřežu na 3 díly, ale jak jsem řekla těsto je naprosto rozteklé a nechutné. =-O

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Leden Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Puding Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

90
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
49
Vaječný koňak
Vaječný koňak
33
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
29
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
28
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Medovník-Marlenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact