• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník k nezozeznání od Marlenky
Napište svůj komentář k receptu

Medovník k nezozeznání od Marlenky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník k nezozeznání od Marlenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g máslo
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce med (Rozpustit za stálého míchání, plus ještě chvilku jakoby vzkypí)
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 450
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
  • Krém
    • mléko 1/2 l
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kostka máslo
    • káva Necelou půlku lžičky zrnkové kávy
    • hnědý rum Trochu
    • salko Předem uvařené (vařit cca 2 hod. - vždy je vařím tak dvě nebo tři, když je nepotřebuji a v plechovce

Postup přípravy receptu

1
Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co nejpřesněji 6 ks. Těsto si rozvážím na 6 stejných dílů a na připravený pečící papír válím přes šanonovou kancelářskou folii placky přesně ve velikosti papíru. Neuvěřitelně pracné, ale stojí za to ve výsledku - neošulit, opravdu 6 placek, kdo udělá jen 5 bude mít víc krému a už to není ono. Peču asi na 150 °C chvilku a pak skládám vzniklé tvrdé placky na rovný povrch vystydnout. Kdo nevystříhá papír poctivě bude mít placky, které na sebe nesedí nebo mají zvednuté kraje - toho se nebojte slehnou.
2
**Krém:** mléko s moukou svařím na kaši. Pomalu bez hrudek do vychladlé všlehám změklé máslo - jde blbě, zrnka kávy, přidám rum a nakonec salko nemusí být celé asi 3/4. Z placek sloupnu pečící papír a na tác skládám placku, tenkou vrstvu krému a opakuji, trochu krému si nechám na potření stran. Vrch a boky obsypu hustě posypem z nastrouhaného perníku a nasekaných ořechů v poměru 1x1. Zabalím do potravinové folie a nechám min. 36 hod. odležet v chodbě, kde je chladněji - ne do lednice.
3
Neuvěřitelně pracné, ale skvělé. Vždy si přeji, aby se dělal tak dlouho, jak dlouho trvá mé rodině ho sníst :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janinka | 14. 2. 2013 15:33

    No válení příšerné, přes folii mi to vůbec nešlo-sice válet ano, ale když jsem folii chtěla odtrhnout, nešlo to, začlo se mi všechno trhat...tak jsem dala těsto znovu na papír, lehce pomoučila a válela a ejhle- klaplo to.Jinak čekám jak to bude chutnat, to se dozvím až zítra, po uležení :-[

  • Gábina H | 2. 4. 2008 09:48

    Šárko, Salko se vaří tak dlouho proto, aby zkaramelizovalo. Někdo tu radil vařit 3/4 hod v papiňáku, ale já to ještě nezkoušela. Salko se pak musí nechat zcela vychladnout a pak teprve otevřít konzervu.

  • Di | 2. 4. 2008 09:30

    Šárko, Salko se vaří proto, aby zkaramelizovalo, obsah se nezmenší. Tyto placky ale můžete klidně naplnit jenom "obyčejným" máslovým krémem. Já to tak dělám. enom placky potřu kávou, aby rychleji změkly. Vršek sypu ořechy.

  • Anonym | 2. 4. 2008 08:31

    Salko se vaří v uzavřené plechovce tak jak je, ponořené ve vodě a to proto, aby zkaramelizovala - zhnědne a chuť připomíná karamel. Je to takhle u hodně receptů na těchto stránkách.

  • Olga | 2. 4. 2008 07:54

    Šárko, to Salko sa musí variť 2hodiny, lebo potrebujete mať z toho karamel a práve preto sa musí tak dlho variť.Po otvorení plechovky sa salko zmení na hustú nahnedlú hmotu, ktorú potom použijete podľa receptu.

  • Martina Marťásek | 1. 4. 2008 22:14

    Šárko , to se to neotevřené Salko uvaří ve vodě v hrnci a pak se zkaramelizované vyšlehá s ostatními přísadami na krém :-)

  • Šárka | 1. 4. 2008 17:43

    Mám sto chutí to udělat, určitě je to výborné, ale moc nechápu to dvě hodiny vařené salko. Co se na tom vaří dvě hodiny? Zbyde z toho něco po těch dvou hodinách vaření? Prosím upřesnit.

  • Kristyna Cvajnigova | 9. 2. 2008 15:43

    nepovedly se mi placky, ale slepila jsem susenky BeBe timto kremem a byla z toho vynikajici rolada.

  • Lucka | 4. 2. 2008 13:40

    Výbornej recept, medovník se mi povedl a slavil obrovský úspěch, takže mi nezbývá nic jiného než se do něj v nejbližší době pustit znovu.

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:39

    ještě k popisu zapsala jsem špatně ihned po upeční placky tvrdé nejsou, než vystydnou jsou jak prkno.

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:00

    V ingrediencích píšu suroviny za kterými je ( za stálého míchání rozpustit.) Rozpoštění mám vyzkoušené na sporáku, protože směs lehce zkaramelizuje.

  • Olga | 2. 11. 2007 19:34

    Pani Radka myslí asi všetky suroviny okrem múky ,vajca a prášku do pečiva rozpustiť na šporáku,ja bysom to nahrievala nad parou,tak sa robia aj niektoré medovníčky.Určite je to výborný medovník,ale do krému by som už nedávala zrnkovú kávu lebo je to vlastne karamelový krém podla mňa.

  • lenka | 2. 11. 2007 18:38

    Paní Radko,Váš recept se mi líbí.Pěkně jste ho rozepsala,nicméně-první věta -do vychladlé směsi.Kterou vychladlou směs myslíte?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Káva Máslo Med Mléko Prášek do pečiva Salko Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Azu po česku

Azu po česku

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

186
Dýňová tortila
Dýňová tortila
104
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
59
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
52
Klasické lečo
Klasické lečo
49
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Medovník k nezozeznání od Marlenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact