• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medovník k nezozeznání od Marlenky
Napište svůj komentář k receptu

Medovník k nezozeznání od Marlenky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník k nezozeznání od Marlenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g máslo
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce med (Rozpustit za stálého míchání, plus ještě chvilku jakoby vzkypí)
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 450
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
  • Krém
    • mléko 1/2 l
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kostka máslo
    • káva Necelou půlku lžičky zrnkové kávy
    • hnědý rum Trochu
    • salko Předem uvařené (vařit cca 2 hod. - vždy je vařím tak dvě nebo tři, když je nepotřebuji a v plechovce

Postup přípravy receptu

1
Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co nejpřesněji 6 ks. Těsto si rozvážím na 6 stejných dílů a na připravený pečící papír válím přes šanonovou kancelářskou folii placky přesně ve velikosti papíru. Neuvěřitelně pracné, ale stojí za to ve výsledku - neošulit, opravdu 6 placek, kdo udělá jen 5 bude mít víc krému a už to není ono. Peču asi na 150 °C chvilku a pak skládám vzniklé tvrdé placky na rovný povrch vystydnout. Kdo nevystříhá papír poctivě bude mít placky, které na sebe nesedí nebo mají zvednuté kraje - toho se nebojte slehnou.
2
**Krém:** mléko s moukou svařím na kaši. Pomalu bez hrudek do vychladlé všlehám změklé máslo - jde blbě, zrnka kávy, přidám rum a nakonec salko nemusí být celé asi 3/4. Z placek sloupnu pečící papír a na tác skládám placku, tenkou vrstvu krému a opakuji, trochu krému si nechám na potření stran. Vrch a boky obsypu hustě posypem z nastrouhaného perníku a nasekaných ořechů v poměru 1x1. Zabalím do potravinové folie a nechám min. 36 hod. odležet v chodbě, kde je chladněji - ne do lednice.
3
Neuvěřitelně pracné, ale skvělé. Vždy si přeji, aby se dělal tak dlouho, jak dlouho trvá mé rodině ho sníst :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janinka | 14. 2. 2013 15:33

    No válení příšerné, přes folii mi to vůbec nešlo-sice válet ano, ale když jsem folii chtěla odtrhnout, nešlo to, začlo se mi všechno trhat...tak jsem dala těsto znovu na papír, lehce pomoučila a válela a ejhle- klaplo to.Jinak čekám jak to bude chutnat, to se dozvím až zítra, po uležení :-[

  • Gábina H | 2. 4. 2008 09:48

    Šárko, Salko se vaří tak dlouho proto, aby zkaramelizovalo. Někdo tu radil vařit 3/4 hod v papiňáku, ale já to ještě nezkoušela. Salko se pak musí nechat zcela vychladnout a pak teprve otevřít konzervu.

  • Di | 2. 4. 2008 09:30

    Šárko, Salko se vaří proto, aby zkaramelizovalo, obsah se nezmenší. Tyto placky ale můžete klidně naplnit jenom "obyčejným" máslovým krémem. Já to tak dělám. enom placky potřu kávou, aby rychleji změkly. Vršek sypu ořechy.

  • Anonym | 2. 4. 2008 08:31

    Salko se vaří v uzavřené plechovce tak jak je, ponořené ve vodě a to proto, aby zkaramelizovala - zhnědne a chuť připomíná karamel. Je to takhle u hodně receptů na těchto stránkách.

  • Olga | 2. 4. 2008 07:54

    Šárko, to Salko sa musí variť 2hodiny, lebo potrebujete mať z toho karamel a práve preto sa musí tak dlho variť.Po otvorení plechovky sa salko zmení na hustú nahnedlú hmotu, ktorú potom použijete podľa receptu.

  • Martina Marťásek | 1. 4. 2008 22:14

    Šárko , to se to neotevřené Salko uvaří ve vodě v hrnci a pak se zkaramelizované vyšlehá s ostatními přísadami na krém :-)

  • Šárka | 1. 4. 2008 17:43

    Mám sto chutí to udělat, určitě je to výborné, ale moc nechápu to dvě hodiny vařené salko. Co se na tom vaří dvě hodiny? Zbyde z toho něco po těch dvou hodinách vaření? Prosím upřesnit.

  • Kristyna Cvajnigova | 9. 2. 2008 15:43

    nepovedly se mi placky, ale slepila jsem susenky BeBe timto kremem a byla z toho vynikajici rolada.

  • Lucka | 4. 2. 2008 13:40

    Výbornej recept, medovník se mi povedl a slavil obrovský úspěch, takže mi nezbývá nic jiného než se do něj v nejbližší době pustit znovu.

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:39

    ještě k popisu zapsala jsem špatně ihned po upeční placky tvrdé nejsou, než vystydnou jsou jak prkno.

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:00

    V ingrediencích píšu suroviny za kterými je ( za stálého míchání rozpustit.) Rozpoštění mám vyzkoušené na sporáku, protože směs lehce zkaramelizuje.

  • Olga | 2. 11. 2007 19:34

    Pani Radka myslí asi všetky suroviny okrem múky ,vajca a prášku do pečiva rozpustiť na šporáku,ja bysom to nahrievala nad parou,tak sa robia aj niektoré medovníčky.Určite je to výborný medovník,ale do krému by som už nedávala zrnkovú kávu lebo je to vlastne karamelový krém podla mňa.

  • lenka | 2. 11. 2007 18:38

    Paní Radko,Váš recept se mi líbí.Pěkně jste ho rozepsala,nicméně-první věta -do vychladlé směsi.Kterou vychladlou směs myslíte?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Káva Máslo Med Mléko Prášek do pečiva Salko Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
23
Ořechová bábovka
Ořechová bábovka

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Překvapení po show s Farnou: Dua Lipa je zasnoubená!

Překvapení po show s Farnou: Dua Lipa je zasnoubená!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Medovník k nezozeznání od Marlenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact