• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník k nezozeznání od Marlenky
Napište svůj komentář k receptu

Medovník k nezozeznání od Marlenky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník k nezozeznání od Marlenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g máslo
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce med (Rozpustit za stálého míchání, plus ještě chvilku jakoby vzkypí)
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 450
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
  • Krém
    • mléko 1/2 l
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kostka máslo
    • káva Necelou půlku lžičky zrnkové kávy
    • hnědý rum Trochu
    • salko Předem uvařené (vařit cca 2 hod. - vždy je vařím tak dvě nebo tři, když je nepotřebuji a v plechovce

Postup přípravy receptu

1
Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co nejpřesněji 6 ks. Těsto si rozvážím na 6 stejných dílů a na připravený pečící papír válím přes šanonovou kancelářskou folii placky přesně ve velikosti papíru. Neuvěřitelně pracné, ale stojí za to ve výsledku - neošulit, opravdu 6 placek, kdo udělá jen 5 bude mít víc krému a už to není ono. Peču asi na 150 °C chvilku a pak skládám vzniklé tvrdé placky na rovný povrch vystydnout. Kdo nevystříhá papír poctivě bude mít placky, které na sebe nesedí nebo mají zvednuté kraje - toho se nebojte slehnou.
2
**Krém:** mléko s moukou svařím na kaši. Pomalu bez hrudek do vychladlé všlehám změklé máslo - jde blbě, zrnka kávy, přidám rum a nakonec salko nemusí být celé asi 3/4. Z placek sloupnu pečící papír a na tác skládám placku, tenkou vrstvu krému a opakuji, trochu krému si nechám na potření stran. Vrch a boky obsypu hustě posypem z nastrouhaného perníku a nasekaných ořechů v poměru 1x1. Zabalím do potravinové folie a nechám min. 36 hod. odležet v chodbě, kde je chladněji - ne do lednice.
3
Neuvěřitelně pracné, ale skvělé. Vždy si přeji, aby se dělal tak dlouho, jak dlouho trvá mé rodině ho sníst :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janinka | 14. 2. 2013 15:33

    No válení příšerné, přes folii mi to vůbec nešlo-sice válet ano, ale když jsem folii chtěla odtrhnout, nešlo to, začlo se mi všechno trhat...tak jsem dala těsto znovu na papír, lehce pomoučila a válela a ejhle- klaplo to.Jinak čekám jak to bude chutnat, to se dozvím až zítra, po uležení :-[

  • Gábina H | 2. 4. 2008 09:48

    Šárko, Salko se vaří tak dlouho proto, aby zkaramelizovalo. Někdo tu radil vařit 3/4 hod v papiňáku, ale já to ještě nezkoušela. Salko se pak musí nechat zcela vychladnout a pak teprve otevřít konzervu.

  • Di | 2. 4. 2008 09:30

    Šárko, Salko se vaří proto, aby zkaramelizovalo, obsah se nezmenší. Tyto placky ale můžete klidně naplnit jenom "obyčejným" máslovým krémem. Já to tak dělám. enom placky potřu kávou, aby rychleji změkly. Vršek sypu ořechy.

  • Anonym | 2. 4. 2008 08:31

    Salko se vaří v uzavřené plechovce tak jak je, ponořené ve vodě a to proto, aby zkaramelizovala - zhnědne a chuť připomíná karamel. Je to takhle u hodně receptů na těchto stránkách.

  • Olga | 2. 4. 2008 07:54

    Šárko, to Salko sa musí variť 2hodiny, lebo potrebujete mať z toho karamel a práve preto sa musí tak dlho variť.Po otvorení plechovky sa salko zmení na hustú nahnedlú hmotu, ktorú potom použijete podľa receptu.

  • Martina Marťásek | 1. 4. 2008 22:14

    Šárko , to se to neotevřené Salko uvaří ve vodě v hrnci a pak se zkaramelizované vyšlehá s ostatními přísadami na krém :-)

  • Šárka | 1. 4. 2008 17:43

    Mám sto chutí to udělat, určitě je to výborné, ale moc nechápu to dvě hodiny vařené salko. Co se na tom vaří dvě hodiny? Zbyde z toho něco po těch dvou hodinách vaření? Prosím upřesnit.

  • Kristyna Cvajnigova | 9. 2. 2008 15:43

    nepovedly se mi placky, ale slepila jsem susenky BeBe timto kremem a byla z toho vynikajici rolada.

  • Lucka | 4. 2. 2008 13:40

    Výbornej recept, medovník se mi povedl a slavil obrovský úspěch, takže mi nezbývá nic jiného než se do něj v nejbližší době pustit znovu.

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:39

    ještě k popisu zapsala jsem špatně ihned po upeční placky tvrdé nejsou, než vystydnou jsou jak prkno.

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:00

    V ingrediencích píšu suroviny za kterými je ( za stálého míchání rozpustit.) Rozpoštění mám vyzkoušené na sporáku, protože směs lehce zkaramelizuje.

  • Olga | 2. 11. 2007 19:34

    Pani Radka myslí asi všetky suroviny okrem múky ,vajca a prášku do pečiva rozpustiť na šporáku,ja bysom to nahrievala nad parou,tak sa robia aj niektoré medovníčky.Určite je to výborný medovník,ale do krému by som už nedávala zrnkovú kávu lebo je to vlastne karamelový krém podla mňa.

  • lenka | 2. 11. 2007 18:38

    Paní Radko,Váš recept se mi líbí.Pěkně jste ho rozepsala,nicméně-první věta -do vychladlé směsi.Kterou vychladlou směs myslíte?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Káva Máslo Med Mléko Prášek do pečiva Salko Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort od krtka

Dort od krtka

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

22
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
17
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
14
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
12
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
12
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Medovník k nezozeznání od Marlenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact