• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Medovník jak koupený
Napište svůj komentář k receptu

Medovník jak koupený

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník jak koupený
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • sůl
    • 5
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 80
      g med
    • 1
      hrnek mleté vlašské ořechy
    • 60
      g moučkový cukr
  • Náplň:
    • 1
      ks máslo
    • 1
      plechovka kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Nejprve nechat uzavřené salko uvařit cca 2,5 hodiny, aby zkaramelizovalo. Rostlinný olej, med, cukr utřít do pěny. Pak postupně přidat žloutky, 3/4 ořechů, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec přidat sníh z bílků. Nechat péct při cca 150 °C 30 minut. Zkaramelizované salko rozmixujeme s máslem.
2
Upečené těsto vyklopíme, necháme vychladnout a podélně rozkrojíme na 3 stejně vysoké pláty, potřeme je náplní a poskládáme na sebe. Horní plát a okraje také potřeme náplní a posypeme zbytkem ořechů. Medovník je dobré nechat uležet alespoň 1 den v teple, aby náplň dostatečně prostoupila do těsta. Nenechávat volně, je nutné přikrýt utěrkou a vložit do sáčku, aby neokoral.
3
Tento recept je můj vlastní, udělaný dle složení surovin v pravém medovníku, který se prodává pod názvem Marlenka. Je opravdu výborný a myslím že blíž k opravdové Marlence se nedostaneme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila Hafičová | 23. 11. 2008 20:52

    Velice dobrý moučník, nenazvala bych medovník, ale ořechový krémový dezert..Těsto na plechu bylo "boubelaté" a proto placky na sobě nesedí přesně - nevadí, krém je vynikající a s ranní kávičkou nemá chybu. Děkuji za recept..

  • Martin | 8. 8. 2007 18:13

    VÁŽENÍ MEDOVNÍK, JSEM SKUSIL UPÉCT ŠPATNÝ NEBYL, ALE MUSÍM ŘÍCT, ŽE OD MARLENKY MÁ DALEKO. MIMOCHODEM TO TĚSTO SE MI ZDÁLO DOCELA TUHÉ. TAK NEVÍM. JINAK DÍKY ZA RECEPT

  • Vera | 21. 5. 2007 09:12

    Je dobrý,celá rodina se olizovala,přidala bych se k názoru Dáši,díky

  • Lenka Z. | 6. 3. 2007 11:07

    Přidávám se k Dáše. :o) Moučník je vynikající, ale pravý medovník nebo marlenka jsou jiné!

  • Lenka Z. | 6. 3. 2007 10:57

    Tento krém používám a je výborný. Plechovka se vaří 1 a 1/2 hodiny nebo 2 hodiny. Potom se přidá máslo a po vyšlehání je vynikající krém. Výborný je s vlašskými ořechy!Používám ho i do perníku. Perník peču podle podobného receptu,jako je tento. Je to vlastně recept na bábovku, jen místo kypřícího prášku přidám prášek do perníku a 2 lžíce medu.

  • Lenka Z. | 6. 3. 2007 10:51

    Tento krém používám a je výborný. Plechovka se vaří 1 a 1/2 hodiny nebo 2 hodiny. Potom se přidá máslo a po vyšlehání je vynikající krém. Výborný je s vlašskými ořechy!Používám ho i do perníku.

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 10:23

    Leni,rozhodně nevařit, to je tak na malování kuchyně. Doporučovala bych buďto hotový karamel koupit,bývá dostupný,nebo si vyrobit karamel z cukru,přesný návod bych popř.napsala.

  • Di | 26. 11. 2006 11:21

    Lenko, udělejte klasický krém s pudinkovou nebo moučnou kaší. Pokud ho chcete mít karamelový, nechte nejprve zkaramelizovat cukr, který budete do krému dávat, pak ho zalijte částí mléka, rozvařte a přidejte zbylé mléko s moukou nebo pudinkem.

  • Zdeňka | 26. 11. 2006 10:57

    Lenko,tak to bych rozhodně nezkoušela.

  • LENKA GULDEN | 25. 11. 2006 23:10

    AHOJKY CUKRARI A KUCHTICI; MAM JEDEN VELMI RYCHLY DOTAZ; U NAS SE BOHUZEL KONDENZOVANE MLEKO V PLECHOVKACH NEPRODAVA; NYBRZ V OBALECH KTERE JSOU OBDOBNE JAKO KRABICOVE MLEKO: MOHU NECO TAKOVE VARIT VE VODE??? DEKUKJI ZA RADU

  • Lucka P. | 3. 9. 2006 13:39

    Mám kámošku, co Marlenku peče. Zkusím se jí zeptat na recept. I když šéf jí prý dobře platí, tak to asi nepustí :o( Ale určitě recept vyzkouším a dám vědět, jak jsem dopadla. Jsem vařící a pečící antitalent :o)))

  • autor | 22. 1. 2006 23:14

    Hrnek a sklenice - omlouvám se za nepřesnost - bud dejte hrnek a hrnek nebo skleničku a skleničku, poměr je stejný

  • Dáša Holubcová | 17. 1. 2006 10:57

    Moučník jsem o víkendu pekla a pojmenovala bych ho spíš jako medový dort, nebo tak. Protože k opravdovému medovníku nebo marlence má hodně daleko, ale pryč od řešení názvu, moc nám chutnal. Oleje jsem tam dala asi 8 lžic.

  • Monika | 8. 1. 2006 18:28

    Zatím jsem uvařená Salka mívala tak cca 2-3 měsíce. A vydržela. Já si myslím, že trvanlivost bude stejná jako u Salka nezkaramelizovaného. Vždyť se jedná o konzervu a při úpravě se do ní nemůže nic dostat.

  • Pavla | 7. 1. 2006 19:40

    Moniko, můžete mi prosím napsat jak dlouho Vám tak vydrží už "uvařené" plechovky salka?

  • beba | 5. 1. 2006 22:23

    Poradíte mi, ako dlho sa dá uvarené Salko skladovať?

  • Monika | 4. 1. 2006 17:22

    Salko se nechá vychladnout, teprve potom se plechovka otevře. Lépe je uvařit Salko den předem, protože je to trochu nákladné, dávám vždy vařit rovnou 3-4 plechovky. Mám pak v zásobě, když se rozhodnu narychlo udělat nějaký moučník.

  • katka | 4. 1. 2006 14:32

    Chtěla bych se zeptat, jestli se to salko, co se mixuje s máslem má být teplé nebo úplně vychlazené.

  • Monika | 3. 1. 2006 06:45

    Dělávám něco podobného pod názvem medový dort. Je tam o 1 vejce víc a o trochu mouky méně.Olej ani máslo tam není. Tak bych tady u tohoto dala čtvrtlitrový hrnek ořechů a cca půl dcl oleje.Peču v dortové formě. Je dobré jednotlivé vrstvy po promazání ještě posypat najemno nastrouhaným perníkem.

  • Eliška Kunstová | 2. 1. 2006 13:36

    Také bych to chtela vyzkoušet, ale čekám na odpověd v čem se to peče a jaký poměr je ta sklenice a hrnek?

  • Anonym | 2. 1. 2006 12:56

    V čem se to peče?

  • Anonym | 27. 12. 2005 19:55

    Múžete napsat - kolik je to - sklenice rostlinného oleje a hrnek vlašských orechu?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kondenzované mléko Máslo Med Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

76
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
42
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
41
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
36
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Medovník jak koupený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact