• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník IV.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník IV.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 160
      g cukr
    • 70
      g sádlo nebo tuk na pečení
    • 10
      lžíce mléko nebo sladká smetana
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 2
      lžička jedlá soda
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 5
      dl mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1,50
      balíček vanilkový pudink 1,5
    • 2
      lžíce černá káva silná

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku posejeme na vál.
2
Za stálého míchání svaříme mléko nebo smetanu s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Prochladlou směs nalijeme do důlku v mouce a vypracujeme hladké těsto.
3
Rozdělíme na 4-6 dílů, každý rozválíme na tenkou placku.
4
Pečeme na vymazaném plechu do růžova (6-7 min.).
5
Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchání ho vylejeme do zbylého vařícího mléka. Jakmile pudink zhoustne, přikryjeme ho pokličkou a necháme vychladnout.
6
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, po troškách přidáme vychladlý pudink a po kapkách černou kávu.
7
Umícháme hladký hrém, kterým potřeme upečené vychladlé placky. Potřené placky položíme na sebe, zatížíme a necháme proležet.
8
Hotový medovník nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.
9
TIP: spodní placku můžete nejdříve potřít marmeládou a pak krémem, hotový medovník můžete nechat 1-2 dny vyležet v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. | 9. 12. 2016 20:28

    Výborný recept.Bála jsem se toho sádla,aby nebylo cítit z těsta,ale vůbec neni.

  • silvik T.
    silvik T. | 9. 12. 2016 20:28

    Výborný recept.Bála jsem se toho sádla,aby nebylo cítit z těsta,ale vůbec neni.

  • anna | 25. 4. 2007 19:45

    moc dobre dekuji za radu cele rodine tento medovník moc chutnal

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Sádlo Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Slaný dort I

Slaný dort I

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Srbské rizoto
Srbské rizoto
27
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené…
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové-ořechové řezy
Medové-ořechové řezy
Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník V.
Medovník V.
  • Recepty.cz
  • Medovník IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact