• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník III.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník III.

autor: Jana2222
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr
    • 200
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks med Vrchovaté lžíce
    • 2
      lžička jedlá soda
  • Ořechová hmota
    • 350
      g vlašské ořechy Posekané
    • 100
      g cukr
    • 120
      g hera
    • 4
      lžíce med Vrchovaté lžíce
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 6
      lžíce cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Těsto: Trochu hery rozpustíme s medem. Na vál dáme ostatní suroviny a přidáme heru s medem. Uválíme 2 placky a dáme každou zvlášt na plech. Jeden plech můžeme dát do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dokud povrch nezrůžoví. 2. placku potřeme mírně vychladlou ořechovou hmotou.
2
<BR>Ořechová hmota: Do rozpuštěné hery dáme všechny ingredience. Zamícháme a vychladlé rozetřeme na placku. Dáme taktéž upéct, pečeme dokud nezrůžoví celý ořechový povrch. Když placky vychladnou dáme na 1. upečenou placku krém.
3
<BR>Krém: Z uvedených ingrediencí svaříme krém a vychladíme. Utřeme 1 máslo a krém rozetřeme na placku, přiložíme plackou s ořechovou hmotou a dáme na 3 dny odležet.
4
<BR>Je možno z těsta udělat 3 placky a potřít je krémem se salka (salko vaříme 3 hodiny ve vodě až z něj vznikne karamel) a ten utřeme s máslem a potíráme mezi plackami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jitka | 21. 10. 2005 08:16

    Vynikajici,mam tento recept od kamaradky,do testa davam jeste 2lzice mleka.Neni pracny,vypada a chutna exkluzivne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jedlá soda Med Mléko Polohrubá mouka Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Ruské vejce

Ruské vejce

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

88
Porn Star Martini
Porn Star Martini
78
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
61
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
53
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
48
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve &#039;čarodějnic&#039;

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve &#039;čarodějnic&#039;

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Medovník III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact