• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník II.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 50
      g tuk Hera, Perla
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce med
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      ks vejce
    • 450
      g hladká mouka
  • Náplň
    • 250
      ml mléko
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** Všechny suroviny kromě mouky smíchat a šlehat v páře do pěny cca 10-15 minut.
2
Přidat mouku a vypracovat na vále těsto, které se nechá odpočinout cca 30 min. Potom rozdělit na 4 části, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci.
3
**Náplň:** Máslo s cukrem utřít do pěny. Mléko svařit, přidat mouku rozmíchanou v trošce mléka a uvařit hustší kaši. Potom za stálého míchání nechat vychladnout a přidávat po troškách do pěny z másla a cukru. Vyšlehat v krém.
4
Vzniklým krémem slepíme všechny 4 upečené medové placky.
5
Spodní můžeme ještě předtím potřít marmeládou.
6
Medovník je lépe nechat 1-2 dny odležet v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milos grac | 8. 3. 2007 22:48

    U nas v CZ, je Marlenka Fridek Mistek, a Medovnik v Prahe, chcem sa dopatrat na skutocny recept aj s trvanlivostou, zijem v USA, a som schopny to ocenit, chut mi pripada lepsia u Marlenky, moja adresa je miloslh@seznam.cz, alebo tel.#001 812 272 3655, vdaka Milos.

  • Di | 24. 5. 2005 07:44

    Záleží na chuti Vaší přítelkyně, Kamínku. Také mám ten recept po babičce a dělám je již léta. Jen trochu s jiným postupem. Svaří se pouze 2 lžíce medu, 5 dkg másla, 10 dkg cukru a 2 vajíčka. 5O dkg mouky, 2 lžiče stolní sody a 6 lžic horkého mléka se přidá. Z toho se vyválí 5 placek na celý plech (děláme tenké). Peču je na papíře. Tuk rozhodně neušetříte, přijde do krému, alespoň 40 dkg.Já ho dělám s pudinkem (viz Obyčejný piškotový dort.). Placky potřu kávou, aby dříve změkly. Nedávám žádnou marmeládu ani čokoládu. Po proležení potřu řezy nahoře opět krémem a posypu sekanými ořechy. Všem tyto řezy zatím moc chutnaly. Já je mám rozhodně raději než kupovaný medovník.Pozor, dá hodně práce vyválet placky, Těsto je třeba mít na teple. Hotové placky se dají také v některých obchodech koupit v různých tvarech - jsou silnější.

  • eva | 24. 5. 2005 06:45

    Zajimalo by mne, ci Iveta a kaminek je ta ista osoba.Medovnik je taky, ako sa da kupit v kavarnach a cukrarnach.....

  • kamínek | 23. 5. 2005 19:43

    ahoj...zdravím všechny příznivce. zajímalo by mě, zda je tento medovník opravdu ten, co se dá koupit v kavárnách a cukrárnách...nějak jste zapomněli na tuto otázku odpovědět nebo mi to jen nedošlo...chtěl bych ho připravit přítelkyni jako překvapení, ale nevím zda je to on. Děkuji za odpověď

  • Jana H. | 25. 3. 2005 17:50

    Na www.cukrar.cz je recept na pravý medpvník. Alespoň to tam píší.

  • Anonym | 25. 3. 2005 17:36

    Mrkněte na recepty Medové řezy-je to skoro totéž.A je to móóóc dobrý...

  • Ivana Kubátová | 24. 3. 2005 13:44

    žádný medovník, je to obyčejný recept, který máme po babičce, který pekli za války pod názvem "placičkový dort", právě pro jeho nenáročnost (potraviny byly na příděl a zde postačí 50 g tuku!). Že si z toho někdo udělal "tajný" byznys je druhá věc, taková je doba...

  • Arčí | 30. 12. 2004 22:27

    milá Ivet, všechny tyto recepty jsou chutné, ale není nad opravdový medovník, který pochází opravdu z arménie.U nás ho vyrábí jen jeden výrobce v Praze. Jestli ale chceš poradit, tak vrch posypat strouhaným tvrdým perníkem. Je to moc dobré.

  • Iveta | 27. 9. 2004 19:41

    Zajímalo by mě, jak je možné, že jsou tu recepty na medovník. Myslela jsem si, že je to moučník, který má tajný recept, podle staroarménského zvykové tradice.Je to opravdu ten, jak lze dostat v cukrárnách a kavárnách? A kde jste získali recept? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Banánové řezy

Banánové řezy

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

219
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
86
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 12.–13. 7. 2025: Kdo zažije dny plné dobrodružství a kdo zatouží po samotě?

Horoskop na víkend 12.–13. 7. 2025: Kdo zažije dny plné dobrodružství a kdo zatouží po samotě?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Medovník II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact