• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medovník dle ukrajinské receptury
Napište svůj komentář k receptu

Medovník dle ukrajinské receptury

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník dle ukrajinské receptury
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce med
    • 0,50
      hrnek cukr krupice
    • 150
      g hera
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      ks vejce
    • 3
      hrnek hladká mouka
  • Krém
    • 2
      ks máslo
    • 1
      ks salko

Postup přípravy receptu

1
Med, cukr a margarín zahřejeme ve vodní lázni, až jsou všechny suroviny spojené přidáme vejce a sodu, promícháme, sejmeme z plotny a dobře vmícháme mouku
2
. Na pečící papír si obkreslíme talíř, napatláme (stěrkou nebo vařečkou) těsto na papír, asi 0,5 cm přes okraj v tenké vrstvě, dáme péct na 180 °C asi 8 minut, až je těsto medově zlaté. Z tohoto množství nám vyjde asi 6 plátů. Upečené pláty okrojíme podle talíře, okraje nevyhazujeme!!
3
Krém: Salko vaříme asi 2 hodiny, pak necháme schladnout a vyšleháme s máslem, lze i ze Salka neuvařeného. Jednotlivé pláty potřeme krémem, pak i celý medovník. Okraje rozdrtíme na drobenku a celý medovník jím obalíme (lze vmíchat i drcené oříšky).Tento medovník se nechá den uležet a je jako opravdový, koupený v cukrárně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinské (rychlé) kysané zelí

Ukrajinské (rychlé) kysané zelí

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jose | 16. 7. 2013 03:49

    Inraomotifn is power and now I'm a !@#$ing dictator. http://lwvmnplb.com [url=http://fofzpt.com]fofzpt[/url] [link=http://vhbfsbrmbqf.com]vhbfsbrmbqf[/link]

  • Boochie | 14. 7. 2013 16:35

    This is way more helpful than annytihg else I've looked at.

  • Pavla | 9. 6. 2012 11:37

    Chtěla jsem se zeptat jestli nebude vadit, když dá místo pískového cukru moučku nebo krystal?

  • Petra Kozakova | 8. 2. 2009 23:31

    ahoj , musim rict ze recept je super, testo jsem musela nechat kvuli neodkladnyn zalezitostem ulezet tak se ani nelepilo kdyz jsem ho valela pres kancelarskou folii velikosti A4 rozrizlou na vesti format, na papir jsem si tuzkou namalovala podle formy kolo tak to bylo taky jednoduche a po vyvaleni 1/6 tiny testa jsem tam tu formu jeste vryla a okraje se mi oddelily od smamotneho kruhu. po upeceni za horka jsem odkrojky odloupla nez cviboch zatvrdl a mela jsem vsechny kruhy stejne :-), jedine z ceho jsem byla vykulena ze druhy den byl medovnik jako sutr. Maslo ztvrdlo a platy byly jako susenky. Tak jsem ho nechala cely den venku a ted je opravdu medovnikovy :-D

  • Lída C. | 19. 10. 2007 07:27

    Včera jsem vyzkoušela. První placku jsem se pokoušela roztírat stěrkou - katastrofa, protože těsto je dost mastné a z pečicího papíru sklouzávalo. Druhou placku jsem válela přes mikroten, celkem to šlo, ale pořád to nebylo ono. Nakonec jsem prostě jen dala kousek těsta na pečicí papír, přes něj potravinářskou folii a rukama jsem těsto krásně rozetřela na tenoulinké placky. Šlo to perfektně a rychle a dokonce byly stejnavě silné, takže při pečení zlátly stejnoměrně. Uchvátilo mě, jak jsou po upečení slabé a tvárné - příště z nich skusím udělat plněné kornoutky nebo nějakou speciální roládičku.

  • milos | 8. 3. 2007 22:20

    Kucharki, mam problem s plnkou, je dolezita koli trvanlivosti madovniku?A musim salko varit 2hodiny vo vode?

  • Jana Kutačová | 8. 6. 2006 09:56

    Ještě jsem chtěla napsat,že u první placky jsem zuřila-nešlo to napatlat a lepilo se to všude jen ne na peč.papír.Pak jsem ale vzala mikroten.sáček a celé těsto jsem jednoduše přes něj rozválela na teňoulinké krásné placky.Vyšly mi jen tři,ale přes celý velký plech(ty jsem pak rozkrojila na půl,takže jich bylo šest:o).Jinak opravdu stačí jen jedno máslo na celý moučník.Těším se,až jej ochutnáme.:o))

  • Jana Kutačová | 8. 6. 2006 09:51

    Právě jsem zákusek dopekla,natřela krémem,posypala drobečky a oříšky.Jen jsem zapomněla na podložku a pak jsem najednou zjistila,že hotový zákusek nějak nemohu dostat ze stolu.No přišla sousedka a celé jsme to se smíchem zvládly přesunout na tác a dát do ledničky..:o))Až ho ochutnáme-což je v sobotu,tak dám vědět,jaký byl.

  • Hana | 27. 5. 2006 09:52

    Zkuste se ještě podívat na recept "Medovník jako z cukrárny". Tam je jiný poměr surovin a těsta je trochu víc. Roztírat jde, ale samozřejmě se to patlá - je v něm med.

  • Jana Kutačová | 27. 5. 2006 06:53

    Opravdu se tohle těsto dá namazat?Mám dojem,že všude jinde píšou,že to jde celkem pracně vyválet,tak se jen ptám.Včera odpoledne jsem se nemohla dostat na tyto stránky,tak to zkusím dnes vyrobit.Salko je uvařeno,tak to nějak zplichtím..:o)

  • Jana Kutačová | 26. 5. 2006 15:17

    Dala jsem vařit plechovku slaz.mléka,tak snad něco vytvořím.Jsem opravdu velice zvědavá na výsledek a jestli to bude dobré,tak Vám tady manžel pošle děkovný dopis a zase bude a 3 kg těžší.No,co se dá dělat.Žrádýlko je vynález!Ještě,že já to sladké nemusím,ale ráda upeču.....:o))

  • Hana | 25. 5. 2006 19:30

    Jen ještě pro doplnění - můj medovník byl podle receptu "Medovník jako z cukrárny", který je také na těchto stránkách. Je ale hodně podobný. Ať se daří!

  • Jana Kutačová | 25. 5. 2006 13:53

    Hned zítra (pokud vzbyde čas)vyzkouším a moc děkuji za rady.Mám recept na "Meďáky",ale tam se to těsto dalo opravdu válet a to ještě navíc poměrně dost těžko a po upečení se muselo namazat krémem a až po asi 14 dnech bylo měkké,takže proto ten dotaz,jestli se musí vyválet.Chápu,je řidší..:o)

  • Hana | 25. 5. 2006 11:46

    Krém je OK, skladuji v ledničce - mám strach, co by udělalo to máslo. Placky neválím, ale roztírám stěrkou nabo příborovým nožem. Těsto má řidší konzistenci, válet by asi nešlo. Upečené placky nejsou vůbec tvrdé, jako v jiných receptech, takže není nutné nechávat rozležet.

  • Ivana K. | 25. 5. 2006 10:09

    Krém s jedním máslem drží krásně, také jsem to zkoušela. Jen placky o výšce 0,5cm syrového těsta mi vyšly jen čtyři. Budu muset příště vyválet tenčí.

  • Jana Kutačová | 25. 5. 2006 09:39

    Budu muset tedy vyzkoušet.Už se těším.:o))Ještě dotaz..Skladuje se to v ledničce?A ten krém drží i s tím jedním máslem?Říkáte,že 3 tenké placky na plech? Jsem zvědavá,já vím..:o)

  • Hana | 25. 5. 2006 09:14

    Ano, je to Marlenka, nám dokonce víc chutná než kupovaná. Do krému dávám jen 1 máslo.

  • Jana Kutačová | 25. 5. 2006 09:06

    Je to podobné tomu arménskému medovému zákusku"Marlenka"?Manžel a syn to zbožňují,tak bych jim to chtěla upéct,jen nemám recept a tohle mi zní tak nějak zajímavě,Marlenkovitě....:o))

  • Hana | 25. 5. 2006 08:24

    Já dělám medovník podle podobného receptu. Placky sice nejsou rovné, ale to vůbec nevadí, protože se stejně slepují krémem a potírá se i povrch medovníku. Z této dávky mám 8 placek velikosti dortové formy nebo 3 na velký obdélníkový plech (ty pak překrojím napůl a mám medovník ze 6 placek).

  • Ivana K. | 24. 5. 2006 15:43

    Chuťově vynikající medovník, skutečně jako v cukrárně, ale s výrobou jsem měla potíže. Stěrkou napatlaná placka je po upečení hrozně nerovná. Zkoušela jsem variantu vyválet mezi dvěma papíry, to bylo krásně rovné, ale z uvedeného množství těsta jsem udělala placky jen čtyři. Máte někdo jinou zkušenost?

  • Tereza Jarčušková | 10. 3. 2006 14:15

    Salko je sladené kondenzované mlieko.

  • Blanka L. | 10. 3. 2006 14:03

    Prosím, co je Salko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Salko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

79
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
45
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zámek Stropnického (41) zasáhla supercela: Zničený park, voda v ložnici a táta Martin (68) v akci!

Zámek Stropnického (41) zasáhla supercela: Zničený park, voda v ložnici a táta Martin (68) v akci!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Medovník dle ukrajinské receptury
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact