Inraomotifn is power and now I'm a !@#$ing dictator. http://lwvmnplb.com [url=http://fofzpt.com]fofzpt[/url] [link=http://vhbfsbrmbqf.com]vhbfsbrmbqf[/link]
This is way more helpful than annytihg else I've looked at.
Chtěla jsem se zeptat jestli nebude vadit, když dá místo pískového cukru moučku nebo krystal?
ahoj , musim rict ze recept je super, testo jsem musela nechat kvuli neodkladnyn zalezitostem ulezet tak se ani nelepilo kdyz jsem ho valela pres kancelarskou folii velikosti A4 rozrizlou na vesti format, na papir jsem si tuzkou namalovala podle formy kolo tak to bylo taky jednoduche a po vyvaleni 1/6 tiny testa jsem tam tu formu jeste vryla a okraje se mi oddelily od smamotneho kruhu. po upeceni za horka jsem odkrojky odloupla nez cviboch zatvrdl a mela jsem vsechny kruhy stejne :-), jedine z ceho jsem byla vykulena ze druhy den byl medovnik jako sutr. Maslo ztvrdlo a platy byly jako susenky. Tak jsem ho nechala cely den venku a ted je opravdu medovnikovy :-D
Včera jsem vyzkoušela. První placku jsem se pokoušela roztírat stěrkou - katastrofa, protože těsto je dost mastné a z pečicího papíru sklouzávalo. Druhou placku jsem válela přes mikroten, celkem to šlo, ale pořád to nebylo ono. Nakonec jsem prostě jen dala kousek těsta na pečicí papír, přes něj potravinářskou folii a rukama jsem těsto krásně rozetřela na tenoulinké placky. Šlo to perfektně a rychle a dokonce byly stejnavě silné, takže při pečení zlátly stejnoměrně. Uchvátilo mě, jak jsou po upečení slabé a tvárné - příště z nich skusím udělat plněné kornoutky nebo nějakou speciální roládičku.
Kucharki, mam problem s plnkou, je dolezita koli trvanlivosti madovniku?A musim salko varit 2hodiny vo vode?
Ještě jsem chtěla napsat,že u první placky jsem zuřila-nešlo to napatlat a lepilo se to všude jen ne na peč.papír.Pak jsem ale vzala mikroten.sáček a celé těsto jsem jednoduše přes něj rozválela na teňoulinké krásné placky.Vyšly mi jen tři,ale přes celý velký plech(ty jsem pak rozkrojila na půl,takže jich bylo šest:o).Jinak opravdu stačí jen jedno máslo na celý moučník.Těším se,až jej ochutnáme.:o))
Právě jsem zákusek dopekla,natřela krémem,posypala drobečky a oříšky.Jen jsem zapomněla na podložku a pak jsem najednou zjistila,že hotový zákusek nějak nemohu dostat ze stolu.No přišla sousedka a celé jsme to se smíchem zvládly přesunout na tác a dát do ledničky..:o))Až ho ochutnáme-což je v sobotu,tak dám vědět,jaký byl.
Zkuste se ještě podívat na recept "Medovník jako z cukrárny". Tam je jiný poměr surovin a těsta je trochu víc. Roztírat jde, ale samozřejmě se to patlá - je v něm med.
Opravdu se tohle těsto dá namazat?Mám dojem,že všude jinde píšou,že to jde celkem pracně vyválet,tak se jen ptám.Včera odpoledne jsem se nemohla dostat na tyto stránky,tak to zkusím dnes vyrobit.Salko je uvařeno,tak to nějak zplichtím..:o)
Dala jsem vařit plechovku slaz.mléka,tak snad něco vytvořím.Jsem opravdu velice zvědavá na výsledek a jestli to bude dobré,tak Vám tady manžel pošle děkovný dopis a zase bude a 3 kg těžší.No,co se dá dělat.Žrádýlko je vynález!Ještě,že já to sladké nemusím,ale ráda upeču.....:o))
Jen ještě pro doplnění - můj medovník byl podle receptu "Medovník jako z cukrárny", který je také na těchto stránkách. Je ale hodně podobný. Ať se daří!
Hned zítra (pokud vzbyde čas)vyzkouším a moc děkuji za rady.Mám recept na "Meďáky",ale tam se to těsto dalo opravdu válet a to ještě navíc poměrně dost těžko a po upečení se muselo namazat krémem a až po asi 14 dnech bylo měkké,takže proto ten dotaz,jestli se musí vyválet.Chápu,je řidší..:o)
Krém je OK, skladuji v ledničce - mám strach, co by udělalo to máslo. Placky neválím, ale roztírám stěrkou nabo příborovým nožem. Těsto má řidší konzistenci, válet by asi nešlo. Upečené placky nejsou vůbec tvrdé, jako v jiných receptech, takže není nutné nechávat rozležet.
Krém s jedním máslem drží krásně, také jsem to zkoušela. Jen placky o výšce 0,5cm syrového těsta mi vyšly jen čtyři. Budu muset příště vyválet tenčí.
Budu muset tedy vyzkoušet.Už se těším.:o))Ještě dotaz..Skladuje se to v ledničce?A ten krém drží i s tím jedním máslem?Říkáte,že 3 tenké placky na plech? Jsem zvědavá,já vím..:o)
Ano, je to Marlenka, nám dokonce víc chutná než kupovaná. Do krému dávám jen 1 máslo.
Je to podobné tomu arménskému medovému zákusku"Marlenka"?Manžel a syn to zbožňují,tak bych jim to chtěla upéct,jen nemám recept a tohle mi zní tak nějak zajímavě,Marlenkovitě....:o))
Já dělám medovník podle podobného receptu. Placky sice nejsou rovné, ale to vůbec nevadí, protože se stejně slepují krémem a potírá se i povrch medovníku. Z této dávky mám 8 placek velikosti dortové formy nebo 3 na velký obdélníkový plech (ty pak překrojím napůl a mám medovník ze 6 placek).
Chuťově vynikající medovník, skutečně jako v cukrárně, ale s výrobou jsem měla potíže. Stěrkou napatlaná placka je po upečení hrozně nerovná. Zkoušela jsem variantu vyválet mezi dvěma papíry, to bylo krásně rovné, ale z uvedeného množství těsta jsem udělala placky jen čtyři. Máte někdo jinou zkušenost?
Salko je sladené kondenzované mlieko.
Prosím, co je Salko?