Prosátou mouku promíchejte s jedlou sodou a cukrem, přidejte med, mléko, žloutky, vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném válu z něj vyválíme tenký plát o tlouštce cca 5 mm, kulatým vykrajovátkem vykrajujeme kolečka, ta zavineme okolo kovových formiček na trubičky (o průměru cca 1 cm) a klademe je na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C cca 10-12 minut, ještě teplé sejmeme z formiček, necháme vychladnout.
2
Mezitím připravíme krém: v misce smíchejte máslo s cukrem a pomalu přilévejte a vmíchávejte vaječný koňak. Vymíchejte hladký krém, trubičky pomocí cukrářského tvořítka plníme krémem a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Krém můžeme obměnit například přimícháním rozinek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana
|18. 12. 2007 11:10
Právě je peču. Jsou dost sladké...ale i v jiných receptech je tento poměr cukru a medu...peču je na 160 stupňů s ventilátorem a tak asi 5 minut...více už jsou tmavé. Jinak se špatně sundávají z formiček, ale po chvíli trubičky ztvrdnou a formičku skoro násilím vytlačím ven a trubička zůstane nepoškozená. Ale přemýšlím nad krémem, neměl by být moc sladký.
Zita
|8. 11. 2007 17:26
Já tímto krémem z vaječného koňaku plním vosí hnízda.
Di
|8. 11. 2007 14:34
Zkoušela jsem je péct vloni o Vánocích podle repceptu Plněné medové trubičky, ovšem s méně cukru - na 500 g mouky 100 g cukru a 2 lžíce medu. Tohle těsto by pro nás bylo příliš sladké. Moc nám chutnaly, letos chci zkusit plnit tímto koňakovým krémem.
lenak
|8. 11. 2007 13:54
Ano, nebyly spatne,ale take mne neoslnily. Zato krem musim pochvalit.