• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Medové trubičky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové trubičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 190
      g med Bez krystalků
    • 3
      ks žloutek
    • 5
      lžíce mléko
    • 2
      špetka jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Sodu smícháme s moukou a ze všech přísad vypracujeme těsto. Necháme 5 hodin v chladu odpočívat. Vyválíme přes mírně pomoučený mikroten tenčí těsto a vykrajujeme kolečka. Pracujeme raději s menším množstvím těsta, dělá se to lépe, medové těsto má snahu se lepit.
2
Pečeme na papíru na pečení. Pečeme rychle při teplotě asi 180 °C jen do světlounka. Používám špachtli a raději plech vytáhnu a podívám se, jestli růžoví, tak okamžitě vytahuji. Horké natáčím na dřevěné tyčky, které jsem si uřízla z vařechy. Pokud jste sami, pečte po 6 kolečkách, ať stačíte horké navinout. Vytáhněte plech, kolečka nechte na plechu, po jednom špachtlí vemte z plechu, obraťte kolečko ať je spodek kolečka nahoře a rychle natočte na tyčku. Nebojte se spoj kolečka trochu stlačit, ať se nerozvine. Stáhněte z tyčky a rolujte další. Po chvilce je trubička tvrdá. Velikost záleží na Vás, já dělám z kolečka o průměru 4 cm.
3
Po zkušenostech - peču je více jak 20 let, je lepší nejdříve všechno vykrájet, dát na papír na pečení a pak vždy vzít 6 koleček, dát na plech a péct. Pokud je vás na rolování více a máte více tyček, můžete přidat. Já peču z celé dávky vždy se sestrou a rozdělíme si to napůl. Je to taková tradice. Konce studených trubiček máčím v čokoládové polevě. Pak uložím do krabičky a plním až 1-2 dny před spotřebou. Krásně změknou. Plním polovinu karamelovým krémem - salko vařím 2 hodiny, je hustší a smíchám s 1 kvalitním máslem. Druhou polovinu trubiček plním vařeným máslovým krémem. 1 vejce a 6 lžic pískového cukru šlehám ve vodní lázni do zhoustnutí. Vychladlou směs smíchám s 1 máslem. Já přidávám oříšky a trochu rumu, je možné dát kakao, kávu apod., podle chuti.
4
Upozorňuji, že je jich hodně, tak někomu stačí i půl dávky. Je to cukroví, bez kterého se žádná větší oslava a Vánoce neobejde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové trubičky

Medové trubičky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 8. 4. 2012 10:58

    No, mě nezměkly ani po naplnění, což myslím není receptem ale mnou.... :-$ :'( Co jsem mohla vymamlasit, prosím? Díky moc O:-)

  • fIRCON | 10. 12. 2011 10:09

    Určitě se dá péct i na kovových trubičkách - tchýně je peče roky a jinak je nedělá. Pomaže kovové trubičky sádlem a na každou namotá plátek těsta. Je ovšem nutné sundat hotové trubičky z těch kovových hned za horka (chytne si trubičku pinzetou a utěrkou nebo chňapkou upečenou trubku stáhne) :-)

  • Eva Skálová | 22. 11. 2011 07:03

    Výborné.

  • zanzulik | 28. 11. 2010 19:19

    Chtěla jsem se zeptat, zda by šli rovnou namotat před pečením na kovové trubičky a upéct to na nich? děkuji za odpověď

  • Wickoun | 29. 10. 2010 11:24

    Pekla jsem už po dvakrát na Vánoce a všem moc chutaly. :-)

  • NMarta | 14. 1. 2008 06:01

    Skvělý recept. Dělala jsem na víkend, z jednoho žloutku jsem vytvořila asi 55 trubiček.Zařazuji do svých oblíbených receptů pro slavnostní příležitosti.

  • Jana G | 11. 1. 2008 05:51

    Trubicky sa vydarili, naplnila som ich karamelovym kremom zo Salka, postriekala cokoladovou polevou na ozdobu. Vyzerali velmi dobre, lakavo, no nechutili nam - mali nevyraznu chut. Na buduce by som skusila naplnit inym kremom.

  • Šárka Tkáčová | 30. 11. 2007 16:11

    Jani,tuk tam opravdu není.Po změknutí jsou úžasné,nevím,k čemu přirovnat , snad jako sladké vánoční oplatky-.Skladovat se dají i měsíc před plněním v chladnu.- pro Járu.

  • Jana | 30. 11. 2007 13:20

    prosím,a tuk tam nejde? Dekuji

  • Jára | 5. 11. 2006 19:26

    A do testa se nedáva žádnej tuk?Ďěkuji

  • Marie Svobodová | 17. 9. 2006 00:31

    Jak dlouho se dají trubičky skladovat než se plní?

  • Jaroslava Oumarová | 6. 9. 2006 11:15

    Síso, to salko musí být ve stejné teplotě jako máslo, když ho zašleháváte. Nejprve si napěňte samotné máslo a pak postupně zašlehejte salko. Můžete zkusit i hustý karamelový pudink.

  • Šárka Tkáčová | 6. 9. 2006 11:01

    Síso , a jak dlouho vaříš Salko? Já tak 2 hodiny určitě .A nejde kolikrát ani vyškrábat z plechovky. A jaké dáváš máslo? Stolní máslo nedávám na krémy vůbec,je teď tady u nás na Moravě hodně ,je uchovávané v mražácích a pak dávané do prodeje. A z rostlinnými přísadami taky není vhodné .Zkus nedávat rum a hlavně krém nepřešlehat.Méně je někdy více.Ale povolí každý krém v pokojové teplotě , ale vytékat by neměl.Nemrzne Ti to naplněné cukroví třeba na balkóně:-((((((Je to blbá otázka , ale stává se to , že nemá někdo sklep a má to venku.Při těch mrazech,co teď byly, to krému rozhodně nesvědčí.Ještě pouvažuji,co bych Ti poradila.Ale já krém plním pytlíkem a kovovou zdobičkou a ten krém na konci naplněné trubičky úplně drží tvar.Tak nevím .

  • Sísa | 6. 9. 2006 10:05

    Tyto trubičky dělám. Ale jak už jsem se v jiném receptu ptala, karamelový krém co dělám ve stejném poměru mi mírně vytéká z trubiček. Co s tím? Dík za radu. S.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Med Mléko Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

29
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
28
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
Tofu v arašídové omáčce…
26
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact