• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Medové trubičky

autor: Listek
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 33
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

180 porce
  • těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mléko
    • 200
      g med bez krystalků
    • 1
      lžička jedlá soda
  • krém
    • 250
      g máslo
    • 250
      g hera
    • 250
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 20
      g vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
  • poleva
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Jedlou sodu smícháme s hladkou moukou, přimícháme cukr moučka, med bez krystalků, mléko a žloutky. Vypracujeme těsto a necháme minimálně 5 hodin v chladu odpočívat. Těsto poté vyválíme na mírně pomoučněném silikonovém válu (lze použít potravinářskou fólii, ale je s tím výrazně horší práce) na tenký plát tak, aby skrze něj bylo vidět, tak na 2 milimetry.
2
Varianta s kleštěmi: Z těsta vyřezáváme kolečka o průměru 6cm nebo menší, rozhodně ale menší než jsou úzké cukrářské trubičky. Trubičky pomažeme sádlem a na každou namotáme kruh těsta, tak aby spoj těsta byl dolů na plech, budou mít tak větší stabilitu při vkládání do trouby. Pečeme na 180 stupňů do světle růžové (cca 3 minuty, dle dloušťky). Vychladlé upečené těsto chytneme do ruky, stejně jako lyžařskou hůlku, a kleštěmi (nebo pinzetou) chytneme kovovou trubičku. Kleštěmi cukrářskou trubičku otočíme tak, aby se zmenšil její průměr a lehce ji vytáhneme z těsta ven.
3
Varianta azbestové ruce: Z těsta vykrojíme kolečko, max. 6cm velké, raději menší. Nejvíce 6 koleček dáme na plech a pečeme na 180 stupňů do světle růžové (dle tloušťky 3 a více minut). Vyndáme a ihned špachtlí "koláček" otočíme a na dřevěnou tyčku (vařečku) kolečka namotáme, tedy tak aby pěkná horní strana byla z vnější strany trubičky. Musí se pracovat rychle, jak těsto chladne, tak zároveň tvrdne, začne praskat a už z něj nelze vytvarovat trubičky.
4
Poleva: Ve vodní lázni smíchejte máslo s rozpuštěnou čokoládou. Dobře promíchejte. Konce trubiček namočte do čokolády a nechte vychladnout. Lze použít také čistou rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu (mléčnou/hořkou, dle chuti), po ztuhnutí bude čokoláda pěkně křupat a bude ve větší tloušťce.
5
Krém: Heru s oběma cukry šlehejte nad párou, dokud směs nezhoustne do hustoty majonézy. Do zchladlé směsi vyšlehejte máslo a rum. Naplňte cukrářským pytlíkem.
6
* Trubičky je možné plnit pár dní před podáváním, trubičky nádherně zvlhnou.
7
* Je taky možné napřed naplnit trubičky a vychlazené je smočit do čokolády. Bude hezky vidět krém, ale bude osychat a později nemusí být tak hezké.
8
* Trubičky lze po namočení do čokolády obalit mletými ořechy.
9
* Trubiček je relativně hodně, pro začátek doporučuji udělat z menší dávky.
10
* Lze plnit libovolným krémem, čokoládovým, kávovým, karamelovým, ... dle chuti, ale použijte krém z tuku, nejlépe másla.
11
* Nepoužívejte jiný než máslový krém, trubičky jinak příliš zvlhnou a slepí se k sobě. Pudinkové náplně mají navíc tendenci sesychat a rychleji se kazit.
12
* Skladujeme v papírové krabici, neuzavírat, jinak od krému příliš zvhlnou a slepí se, po vysušení v troubě je lze opatrně opět rozlepit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

Černé trubičky

Černé trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

99
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
48
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Fotograf Jan Saudek oslavil kulatých »90«: Sex? Rád bych, ale...

Fotograf Jan Saudek oslavil kulatých »90«: Sex? Rád bych, ale...

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Medové řezy s Lučinou a mrkví
Medové řezy s Lučinou a mrkví
Medové řezy ze 4 placek
Medové řezy ze 4 placek
Medové sušenky
Medové sušenky
Medové tyčinky
Medové tyčinky
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové-ořechové řezy
Medové-ořechové řezy
  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact