• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Medové trubičky

autor: Listek
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 33
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

180 porce
  • těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mléko
    • 200
      g med bez krystalků
    • 1
      lžička jedlá soda
  • krém
    • 250
      g máslo
    • 250
      g hera
    • 250
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 20
      g vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
  • poleva
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Jedlou sodu smícháme s hladkou moukou, přimícháme cukr moučka, med bez krystalků, mléko a žloutky. Vypracujeme těsto a necháme minimálně 5 hodin v chladu odpočívat. Těsto poté vyválíme na mírně pomoučněném silikonovém válu (lze použít potravinářskou fólii, ale je s tím výrazně horší práce) na tenký plát tak, aby skrze něj bylo vidět, tak na 2 milimetry.
2
Varianta s kleštěmi: Z těsta vyřezáváme kolečka o průměru 6cm nebo menší, rozhodně ale menší než jsou úzké cukrářské trubičky. Trubičky pomažeme sádlem a na každou namotáme kruh těsta, tak aby spoj těsta byl dolů na plech, budou mít tak větší stabilitu při vkládání do trouby. Pečeme na 180 stupňů do světle růžové (cca 3 minuty, dle dloušťky). Vychladlé upečené těsto chytneme do ruky, stejně jako lyžařskou hůlku, a kleštěmi (nebo pinzetou) chytneme kovovou trubičku. Kleštěmi cukrářskou trubičku otočíme tak, aby se zmenšil její průměr a lehce ji vytáhneme z těsta ven.
3
Varianta azbestové ruce: Z těsta vykrojíme kolečko, max. 6cm velké, raději menší. Nejvíce 6 koleček dáme na plech a pečeme na 180 stupňů do světle růžové (dle tloušťky 3 a více minut). Vyndáme a ihned špachtlí "koláček" otočíme a na dřevěnou tyčku (vařečku) kolečka namotáme, tedy tak aby pěkná horní strana byla z vnější strany trubičky. Musí se pracovat rychle, jak těsto chladne, tak zároveň tvrdne, začne praskat a už z něj nelze vytvarovat trubičky.
4
Poleva: Ve vodní lázni smíchejte máslo s rozpuštěnou čokoládou. Dobře promíchejte. Konce trubiček namočte do čokolády a nechte vychladnout. Lze použít také čistou rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu (mléčnou/hořkou, dle chuti), po ztuhnutí bude čokoláda pěkně křupat a bude ve větší tloušťce.
5
Krém: Heru s oběma cukry šlehejte nad párou, dokud směs nezhoustne do hustoty majonézy. Do zchladlé směsi vyšlehejte máslo a rum. Naplňte cukrářským pytlíkem.
6
* Trubičky je možné plnit pár dní před podáváním, trubičky nádherně zvlhnou.
7
* Je taky možné napřed naplnit trubičky a vychlazené je smočit do čokolády. Bude hezky vidět krém, ale bude osychat a později nemusí být tak hezké.
8
* Trubičky lze po namočení do čokolády obalit mletými ořechy.
9
* Trubiček je relativně hodně, pro začátek doporučuji udělat z menší dávky.
10
* Lze plnit libovolným krémem, čokoládovým, kávovým, karamelovým, ... dle chuti, ale použijte krém z tuku, nejlépe másla.
11
* Nepoužívejte jiný než máslový krém, trubičky jinak příliš zvlhnou a slepí se k sobě. Pudinkové náplně mají navíc tendenci sesychat a rychleji se kazit.
12
* Skladujeme v papírové krabici, neuzavírat, jinak od krému příliš zvhlnou a slepí se, po vysušení v troubě je lze opatrně opět rozlepit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

Černé trubičky

Černé trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

124
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
35
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
24
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Medové řezy s Lučinou a mrkví
Medové řezy s Lučinou a mrkví
Medové řezy ze 4 placek
Medové řezy ze 4 placek
Medové sušenky
Medové sušenky
Medové tyčinky
Medové tyčinky
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové-ořechové řezy
Medové-ořechové řezy
  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact