• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Medové trubičky

autor: Listek
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 33
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

180 porce
  • těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mléko
    • 200
      g med bez krystalků
    • 1
      lžička jedlá soda
  • krém
    • 250
      g máslo
    • 250
      g hera
    • 250
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 20
      g vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
  • poleva
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Jedlou sodu smícháme s hladkou moukou, přimícháme cukr moučka, med bez krystalků, mléko a žloutky. Vypracujeme těsto a necháme minimálně 5 hodin v chladu odpočívat. Těsto poté vyválíme na mírně pomoučněném silikonovém válu (lze použít potravinářskou fólii, ale je s tím výrazně horší práce) na tenký plát tak, aby skrze něj bylo vidět, tak na 2 milimetry.
2
Varianta s kleštěmi: Z těsta vyřezáváme kolečka o průměru 6cm nebo menší, rozhodně ale menší než jsou úzké cukrářské trubičky. Trubičky pomažeme sádlem a na každou namotáme kruh těsta, tak aby spoj těsta byl dolů na plech, budou mít tak větší stabilitu při vkládání do trouby. Pečeme na 180 stupňů do světle růžové (cca 3 minuty, dle dloušťky). Vychladlé upečené těsto chytneme do ruky, stejně jako lyžařskou hůlku, a kleštěmi (nebo pinzetou) chytneme kovovou trubičku. Kleštěmi cukrářskou trubičku otočíme tak, aby se zmenšil její průměr a lehce ji vytáhneme z těsta ven.
3
Varianta azbestové ruce: Z těsta vykrojíme kolečko, max. 6cm velké, raději menší. Nejvíce 6 koleček dáme na plech a pečeme na 180 stupňů do světle růžové (dle tloušťky 3 a více minut). Vyndáme a ihned špachtlí "koláček" otočíme a na dřevěnou tyčku (vařečku) kolečka namotáme, tedy tak aby pěkná horní strana byla z vnější strany trubičky. Musí se pracovat rychle, jak těsto chladne, tak zároveň tvrdne, začne praskat a už z něj nelze vytvarovat trubičky.
4
Poleva: Ve vodní lázni smíchejte máslo s rozpuštěnou čokoládou. Dobře promíchejte. Konce trubiček namočte do čokolády a nechte vychladnout. Lze použít také čistou rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu (mléčnou/hořkou, dle chuti), po ztuhnutí bude čokoláda pěkně křupat a bude ve větší tloušťce.
5
Krém: Heru s oběma cukry šlehejte nad párou, dokud směs nezhoustne do hustoty majonézy. Do zchladlé směsi vyšlehejte máslo a rum. Naplňte cukrářským pytlíkem.
6
* Trubičky je možné plnit pár dní před podáváním, trubičky nádherně zvlhnou.
7
* Je taky možné napřed naplnit trubičky a vychlazené je smočit do čokolády. Bude hezky vidět krém, ale bude osychat a později nemusí být tak hezké.
8
* Trubičky lze po namočení do čokolády obalit mletými ořechy.
9
* Trubiček je relativně hodně, pro začátek doporučuji udělat z menší dávky.
10
* Lze plnit libovolným krémem, čokoládovým, kávovým, karamelovým, ... dle chuti, ale použijte krém z tuku, nejlépe másla.
11
* Nepoužívejte jiný než máslový krém, trubičky jinak příliš zvlhnou a slepí se k sobě. Pudinkové náplně mají navíc tendenci sesychat a rychleji se kazit.
12
* Skladujeme v papírové krabici, neuzavírat, jinak od krému příliš zvhlnou a slepí se, po vysušení v troubě je lze opatrně opět rozlepit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

Černé trubičky

Černé trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

192
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
76
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
71
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
44
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Medové řezy s Lučinou a mrkví
Medové řezy s Lučinou a mrkví
Medové řezy ze 4 placek
Medové řezy ze 4 placek
Medové sušenky
Medové sušenky
Medové tyčinky
Medové tyčinky
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové-ořechové řezy
Medové-ořechové řezy
  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact