lžíce
solamyl (bramborový škrob)
rozmíchaný ve vodě a mletém cukru (pro zkřehnutí masa)
4
lžíce
voda
1
lžička
moučkový cukr
300
ml
rostlinný olej
2
ks
grilovací koření
3
stroužek
česnek
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Vepřové maso nakrájíme na kostičky spolu se špekáčky, cibulí i slaninou a střídavě napícháme na špejle.
2
Připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí, které pořádne vyšleháme, protože med s olejem a solamylem má tendenci se hustě srazit. Poté natřeme špízy marinádou a necháme alespoň 5 hodin odležet v chladu.
3
Grilujeme mírně, aby se sladký med nespálil a v průběhu grilování potíráme, vznikne nám tak křupavá medová krusta na špízech. Marinádu je možné použít na všechny druhy masa, nejlépe na kuřecí.