• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medové rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Medové rohlíčky

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 50
      g med
    • 30
      g droždí
    • 80
      ml mléko
    • 50
      g ořechy
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme do mísy, rozklepneme do ní vejce, přidáme med, rozdrobené droždí, změklé máslo, cukr, ořechy a vidličkou zamícháme. Postupně přiléváme mléko a mícháme.
2
Vypracujeme měkké, nadýchané těsto (popřípadě přidáme ještě trochu mouky). Těsto nenecháme kynout, hned rozdělíme na 4 díly a vyválíme na tenko.
3
Každý kruh pak rozdělíme na osminky a balíme jako rohlíčky. Dáme na plech s papírem na pečení a ponecháme 30-40 minut kynout.
4
Pečeme zhruba 12-15 minut na 180 °C (horkovzduch asi 160 °C).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní medové plátky na pánev nebo gril

Pikantní medové plátky na pánev nebo…

Medové perníkové těsto

Medové perníkové těsto

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 26. 10. 2006 14:00

    Blanko, staci, to neni testo na buchtu, nebojte se toho:-))

  • Blanka V. | 26. 10. 2006 10:05

    Opravdu stačí na 600 g mouky jen necelé deci mléka? Pokud jste některá vyzkoušeli, napište prosím. Předem díky za radu.

  • Airan | 4. 10. 2006 17:50

    Eva, opravdu kynou az na plech:-) Anka, nepotiram nicim, sypu mouckovym cukrem -omlouvam se, zapomnela jsem to napsat. Ovsem, muzete potrit vejcem, tim nic nezkazite, naopak:-)

  • Anka | 3. 10. 2006 23:05

    Povrch rohlíčkov sa nepotiera?

  • Eva | 19. 9. 2006 16:22

    Ráda bych se zeptala - čistě pro ujištění, zní mi to nezvykle - opravdu se nechají vykynout až rohlíčky na plechu? Nedělá se kvásek ani těsto nekyne? Děkuji Eva

  • Airan | 14. 9. 2006 15:24

    Sisa, ja delam 32 - jsou male, ale pak se nafouknou:-)

  • Sísa | 14. 9. 2006 09:39

    Kolik asi rohlíčků z této dávky máte paní Airan

  • Airan | 13. 9. 2006 12:08

    Barbora, urcite, ale nikdy jsem to nedelala - med a orechy pridaji chut. K tomu se hodi mlecna kava (instantni kafe zalit horkym mlekem).

  • BARBORA | 13. 9. 2006 11:32

    Prosim,muze se to plnit napr.tvarohem,nutelou,marmeladou?Dekuji

  • Alena Tarabová | 13. 9. 2006 09:46

    Mňam, to musím vyzkoušet!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Med Mléko Ořechy Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Selská směs

Selská směs

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Koka dort

Koka dort

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

69
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
68
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
51
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
46
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
44
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Medové rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact