Z vajec, cukru, polohrubé mouky, mléka, oleje a prášku do pečiva uděláme těsto. Jablka oloupeme a nekrájíme na kostičky zalijeme medem a 3/4 medoviny. V hrnku od medu rozmícháme medovinu se zbylým medem a nalijeme do připraveného těsta. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci.
2
Na pánvi rozpustíme trochu másla (stačí zbylé z vymazávání plechu) a povařime jablka v medovo-medovinové tekutině asi dvě minuty. Vyndáme plech na s nedopečeným těstem (mělo by zatím jen trochu zhoustnout)a posypeme jablky a polijeme vzniklou medovou šťávou (nebojte se všechna šťáva se vsákne do těsta a vytvoří nádhernou zlatou krustičku...mňam:), posypeme kokosem a vrátíme do trouby dopéci. Můžeme udělat i kakaové, když do těsta přidáme lžíci až dvě kakaa.