• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medové řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Medové řezy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 80
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 250
      g cukr
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • 1
      hera
    • 1
      máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
  • Kašička
    • 1
      l mléko
    • 2
      lžíce maizena
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Rozetřeme na pečicí papír - pozor, roztírá se dosti špatně, pomáhám si tak, že těsto přikryju silonovým sáčkem a vyválím nebo roztírám špachtličkou. JE TO HODNĚ TENOUČKÉ.
2
Upeču tři placky ve vyhřáté troubě. Pečící papír se nejlíp odstraní tak, že celé placky obrátíme papírem vzhůru a potřeme je studenou vodou. Placky jsou tvrdé a nevzhledné, ale nenechte se odradit a pokračujte.
3
Pak jednotlivé placky spojíme krémem a polejeme čokoládovou polevou. Musí se nechat uležet 2-3 dny.
4
<BR>Placky do sebe nasáknou krém, nádherně změknou. Pak se pokrájí na libovolně velké dílky. Je to moc dobré, i když při přípravě někdy kleju, stojí to za TO.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 5. 3. 2008 13:50

    Já mám obdobný recept po babičce, s přenosem těsta byl problém, nyní jednotlivé placky rozválím přímo na pečícím papíru a stím je přenesu na plech. Otázka 5 minut a mám vyválené všechny pláty. Řezy za tuto práci stojí.

  • Johanka K | 7. 9. 2005 16:51

    ...medové rezy sú vynikajúcim zákuskom...trošku sa tej pracnosti dá pomocť..keď som tieto reza začínala piekavať, tiež som sa "namordovala", než som ho dostala na plech..neskor som prišla na fígeľ, že ak ho vypracované dám odpočinúť a vychladím v chladničke, krásne sa dá potom vyvaľkať na tenko... pred pečením ho popichám vidličkou a pečiem na plechu dobre vymazanom masťou v horúcej trúbe 2-3 min. podľa hrúbky cesta.Po naplnení ho zaťažím asi na 24 hod.a polevu dávam až na zmaknuté...J.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hera Hladká mouka Jedlá soda Maizena Máslo Med Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

182
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
70
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
51
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
44
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Medové řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact