Mouku smícháme s cukrem, práškem do perníku a skořicí. Ve směsi uděláme jamku a přilijeme tekutý med. Zpracujeme - těsto by mělo být sypké. Přidáme rozšlehaná vajíčka. Vypracujeme těsto - trvá docela dlouho. Pro spojení těsta můžete přidat trošičku mléka. Vložíme do moukou vysypané nádoby (nejlépe ze skla) a máme hotovo. V chladu necháme 1 den odležet.
3
Válíme zásadně studené těsto - ubírám vždy z lednice. Na malé tvary může být těsto vyšší, cca 3-4 mm. Klademe na plech s pečícím papírem minimálně 2 cm od sebe - tvary se zvětší. Pečeme v rozpálené troubě při nejvyšší teplotě do růžova (trvá to chvíli, raději neodbíhat a kontrolovat). Po vytažení je horké potřeme rozšlehaným vajíčkem.
4
Poleva:
5
Ušleháme si bílky a vmícháváme cukr moučku, solamyl a šťávu z citrónu. Zdobím obyčejným sáčkem s ustřihutým rohem.
6
Perníčky je možno ihned konzumovat, nemusí se nechat odležet. Dobrou chuť. :)