• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky od babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • skořice na špičku nože
    • hřebíček tlučený
    • nové koření
    • 0,25
      ks citronová kůra
    • 120
      g med
    • anýz
    • pečící papír
    • 0,50
      balení jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Na vál si připravíme hladkou mouku, cukr, ostatní koření, jedlou sodu, uděláme důlek a přilijeme med a vejce a vypracujeme tuhé těsto.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary formičkami. Na pečícím papíře pečeme v troubě asi na 180 °C.
3
Pečené a prochladlé perníčky poléváme čokoládovou polevou nebo bílkovou polevou a zdobíme půlkami mandlí.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Kakaové perníčky

Kakaové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • chodma | 15. 12. 2012 14:02

    dneska tenhle erecept budemě sělat tak jsem zvědavá :-)

  • Petra | 8. 12. 2012 23:34

    V receptu není žádný tuk? Právě jsem dělala podobné těsto, v receptu byl tuk, ale málo, takže těsto se vůbec nespojovalo, až jsem přidala tuk, tak už to bylo v pořádku. Tak si neumím představit, že tam není žádný tuk.

  • Kristýna Malá | 8. 12. 2011 17:58

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouho se cca pečou v troubě? Vadilo by hodně, kdybych začala s pečením hned po výrobě těsta? Mohl by mi někdo doporučit dobrou zdobící polevu? Předem moc děkuji, recept určitě vyzkouším :-)

  • Mira | 13. 11. 2010 15:31

    Moji manzelce se recept velmi libil, byla z toho uplne mokra a hned jsem jeji pernicek musel vylizat. ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.

  • Simča Sládková | 1. 11. 2009 16:44

    Já už tradičně peču perníčky jako první cukroví a to okolo Mikuláše (většinou pár dní před a děti dostanou perníčky do výslužky, aby mohly mlsat). Ty, které chci aby byly k jídlu co nejdříve, zavřu do krabičky s rozříznutým jablkem, jsou jedlé během dvou dní. Ty ostatní nechám měknout "přirozeně" a to trvá tak 2 týdny. Upozorňuji, že nebydlím v paneláku, ale v 500 let starém kamenném domě......

  • Michaela Honzíková | 31. 10. 2009 11:06

    Jak dlouho dopedu je mám péci? Vím že některé perníčky se musí uležet dost dlouho aby nebyly tvrdé. Děkuji

  • Simča Sládková | 5. 4. 2009 00:10

    Mám tento recept od mojí babičky také, jen přidávám ještě lžíci kakaa, protože máme perníčky rádi tmavé. A proti uvedenému postupu mám jednu změnu: podle mojí zkušenosti se s těstem pracuje lépe, když se na 1 - 2 dny uleží v lednici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Citronová kůra Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Med Moučkový cukr Nové koření Pečící papír Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Okurková polévka

Okurková polévka

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

144
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
27
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníkové těsto
Medové perníkové těsto
Medové řezy alá falešný medovník
Medové řezy alá falešný medovník
Medové řezy s Lučinou a mrkví
Medové řezy s Lučinou a mrkví
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact