• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky od babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • skořice na špičku nože
    • hřebíček tlučený
    • nové koření
    • 0,25
      ks citronová kůra
    • 120
      g med
    • anýz
    • pečící papír
    • 0,50
      balení jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Na vál si připravíme hladkou mouku, cukr, ostatní koření, jedlou sodu, uděláme důlek a přilijeme med a vejce a vypracujeme tuhé těsto.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary formičkami. Na pečícím papíře pečeme v troubě asi na 180 °C.
3
Pečené a prochladlé perníčky poléváme čokoládovou polevou nebo bílkovou polevou a zdobíme půlkami mandlí.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Kakaové perníčky

Kakaové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • chodma | 15. 12. 2012 14:02

    dneska tenhle erecept budemě sělat tak jsem zvědavá :-)

  • Petra | 8. 12. 2012 23:34

    V receptu není žádný tuk? Právě jsem dělala podobné těsto, v receptu byl tuk, ale málo, takže těsto se vůbec nespojovalo, až jsem přidala tuk, tak už to bylo v pořádku. Tak si neumím představit, že tam není žádný tuk.

  • Kristýna Malá | 8. 12. 2011 17:58

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouho se cca pečou v troubě? Vadilo by hodně, kdybych začala s pečením hned po výrobě těsta? Mohl by mi někdo doporučit dobrou zdobící polevu? Předem moc děkuji, recept určitě vyzkouším :-)

  • Mira | 13. 11. 2010 15:31

    Moji manzelce se recept velmi libil, byla z toho uplne mokra a hned jsem jeji pernicek musel vylizat. ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.

  • Simča Sládková | 1. 11. 2009 16:44

    Já už tradičně peču perníčky jako první cukroví a to okolo Mikuláše (většinou pár dní před a děti dostanou perníčky do výslužky, aby mohly mlsat). Ty, které chci aby byly k jídlu co nejdříve, zavřu do krabičky s rozříznutým jablkem, jsou jedlé během dvou dní. Ty ostatní nechám měknout "přirozeně" a to trvá tak 2 týdny. Upozorňuji, že nebydlím v paneláku, ale v 500 let starém kamenném domě......

  • Michaela Honzíková | 31. 10. 2009 11:06

    Jak dlouho dopedu je mám péci? Vím že některé perníčky se musí uležet dost dlouho aby nebyly tvrdé. Děkuji

  • Simča Sládková | 5. 4. 2009 00:10

    Mám tento recept od mojí babičky také, jen přidávám ještě lžíci kakaa, protože máme perníčky rádi tmavé. A proti uvedenému postupu mám jednu změnu: podle mojí zkušenosti se s těstem pracuje lépe, když se na 1 - 2 dny uleží v lednici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Citronová kůra Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Med Moučkový cukr Nové koření Pečící papír Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Thajská kuřecí polévka s houbami

Thajská kuřecí polévka s houbami

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

59
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
56
Houbový guláš
Houbový guláš
44
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníkové těsto
Medové perníkové těsto
Medové řezy alá falešný medovník
Medové řezy alá falešný medovník
Medové řezy s Lučinou a mrkví
Medové řezy s Lučinou a mrkví
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact