• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky III.
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 32
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
    • 750
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 200
      g hera
    • 3
      lžíce med
    • 2
      lžíce kakao
    • perníkové koření Medový perník (Kotányi)
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky, a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky), vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout. Vyvalujeme cca na 0,5 cm, potřeme před pečením žloutkem + 2 lžícemi mléka a upečení znovu potřeme.

RADA: Jak péct a vařit bez váhy

2
Já peču na 180 °C 8 minut větší kousky, 6 minut malé kousky, vhodné i na perníkové chaloupky, povozy...

RADA: Jak upéct měkké perníčky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 13. 1. 2017 18:48

    Dnes jsem pekla uplne poprve, krasne se s testem pracovalo a po upeceni meli uzasnou barvu a nadherne voneli. Jsou vyborne, chutnaji nam vsem. Ted uz jen cekame, az se odlozi a zmeknou. Pouzila jsem tmavy med, nepruhledny, ktery tomu mozna taky napomohl. Moc dekuji za recept, jsme spokojeni moc :-)

  • lenka.zima | 13. 12. 2015 22:11

    S těstem se mi nepracovalo úplně dobře, bylo dost drobivé, přidala jsem víc Hery a medu a už to celkem šlo. Myslím si, že v receptu je málo medu, na 750 g mouky jen 3 lžíce. Připadají mi chuťově málo medové. Na recept mně nalákala fotka tmavě hnědých perníčků, těsto mělo krásnou barvu, ale po upečení už tak tmavé nejsou. Máte na to nějaký fígl? :-). Dále jsem neudělala dobrou zkušenost s pomazáním perníčku vejcem ještě před upečením, udělalo to na perníčkách takové skrvrny. U dalších várek už jsem mazala jen po upečení a bylo to OK. Příště se vrátím k receptu, podle kterého jsem pekla dříve.

  • Denny | 27. 11. 2014 18:52

    Můžu se zeptat, kolik jste dávala toho perníkového koření? :-)

  • lenyx05 | 27. 11. 2014 09:50

    výborné :-)

  • jindra | 15. 11. 2014 12:53

    :-* jsou moc dobré <3

  • Kuba.S | 14. 12. 2013 09:54

    Kolik se tam má dát toho perníkového koření? :-\

  • Danci.v
    Danci.v | 29. 11. 2013 09:57

    Perníčky hned měkké byly, po pár dnech trochu ztrvdly, tak snad ještě změknou...:)) Chuťově dobré

  • myš | 27. 11. 2013 22:25

    Když jsem místo sody dala kypřící prášek, budou tvrdé? :-S

  • Jitka | 17. 12. 2012 08:18

    Perníčky mají skvělou chuť,jen nejsou měkké tak jak říká no-niki,asi jsem udělala někde kopanec.Ale oni snad změknou a zapráši se po nich. :-D

  • no-niki | 17. 12. 2012 07:30

    Perníčky se povedly a jsou vynikající! Podle jiného receptu už péct nebudu. Všem moc chutnají a jsou krásně měkoučké. Z této dávky jsem měla cca 9 plechů. Dávám za 1 :-) Jen jsem nepoužila kakao, protože my máme perníčky rádi světlé ;-)

  • edita | 14. 12. 2012 14:22

    dají se z tohoto těsta dělat i chaloupky?

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 21:26

    Jen takový malý trik. Kdyby je někdo z vás chtěl mít o trošičku víc tmavší, může do vejce, kterým perníky potíráte, přidat trochu kakaa a budete mít nádherné tmavé :-)) .

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 21:21

    Kvůli tomu, aby vyběhli a změkli. ;-)

  • nelly | 30. 11. 2012 19:26

    Kolik toho perníkového koření? :)

  • Veronika | 30. 11. 2012 11:32

    Nejlepsi pernicky jake jsem kdy pekla! Skvely recept, dekuji za nej :-)

  • Týna | 28. 11. 2012 12:33

    Chci se zeptat proč je dobré přidávat sodu? Jsem pečící začátečnice :-)

  • Gábina | 25. 11. 2012 19:29

    Perníčky dnes upečeny... s těstem se dobrře pracovalo a jsou výborné... synoveec je nejspíš sezobe dřív, než stihnu nazdobit jak mu chutnají...:) vřele doporučuji vyzkoušet...

  • Gábina | 24. 11. 2012 20:52

    Těsto zaděláno, zítra se uvidí jak to dopadne... Každopándě by mne zajímalo jaký máte recept na polevu... díky

  • andreyka | 16. 11. 2012 20:12

    ahojky dneska jsem zadělala těsto na perníčky, bylo suché a nešlo zpracovat nevím čím to bylo ale tak jsem tam přidala ještě 50g hery a dopadlo to dobře už se chladí v lednici, doufám že jsou i tak dobré jak vypadá to těsto. <3

  • PAvla | 12. 11. 2012 13:05

    Dobrý den, recept vypadá krásně, takže je letos budu péct, ale zajímalo by mě, jeslti jsou měkké hned po upečení, nebo je dobré je péct pár týdnů dopředu. Děkuji :-)

  • giovicova
    giovicova | 8. 12. 2011 20:56

    Perníčky jsou super :-)) Dva dny jsem jsem si s nima hrála tak přikládám foto ... snad se mi povedly :-))

  • Lucka | 28. 11. 2011 19:14

    Díky moc, jdu na to... ;-)

  • jmuell1 | 28. 11. 2011 12:54

    Děkuji za recept. Rozhodně budu péct zase!

  • jmuell1 | 28. 11. 2011 12:53

    Já tam nasypala celý pytlík a synek si pochutnával takřka z plechu ;-)

  • Lucka | 25. 11. 2011 15:00

    Stejně jako loni Petra, bych se chtěla zeptat, kolik toho perníkového koření - aspoň nějaké rozmezí prosím. díky moc!

  • Magduš | 18. 11. 2011 12:12

    Taky letos poprvé vyzkouším perníčky, chci si je i nazdobit a pověsit na stromeček, aby voněly po celou vánoční dobu! Jenom, aby na stromečku vydržely O:-)

  • Sandra | 3. 11. 2011 20:13

    Tento recept jsem si opsala a letos ho vyzkouším.Moc se těšim a děkuju za recept. :-)

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2010 11:04

    Letos jsem vyzkousela tento recept,pernicky jsou vyborne,delavam je kazdorocne na stromecek,s testem se dobre pracuje-vubec nelepi. Dokonce je vesele kroupal i muj syn, ktery dosud pernicky odmital. Pridavam i foto stromecku( stromecek v Italii strojime uz 8.12.)

  • Petra | 15. 11. 2010 15:49

    jen se chci zeptat, kolik toho perníkového koření mám dát. Koupila jsem jeden pytlíček, tak nevím, zda celý. díky

  • Moučková Nikola | 10. 11. 2010 17:19

    perníčky nán moooc chutnaly!!!

  • V l a d j e n k a | 7. 12. 2009 15:53

    Perníčky jsem pekla cele dopoledne a musím říct, že dopadly dobře, ale velmi lituji toho, že jsem se nezamyslela nad množstvím, protože pak jsem celý den zdobila. Tento recept je očividně dvojitá dávka a teď mám spooooustu perníčků a nevím co s nimi :) ale recept je moc dobrý, mohu jen doporučit.

  • Kateřina Kuzníková | 20. 11. 2008 16:33

    Mockrát děkuji, že jste uvedla na kolik stupňů se perníčky pečou. Řekla bych, že je to jedna z velice důležitých věcí a téměř nikdo ji neuvádí, mockrát díky K.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Děti Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jedlá soda Kakao Med Moučkový cukr Perníkové koření Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný cop

Plněný cop

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Tetino maso

Tetino maso

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

170
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
60
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
51
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
42
Jahodové mojito
Jahodové mojito
32
Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek
Čokoládovo-ořechová…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníkové těsto
Medové perníkové těsto
Medové řezy alá falešný medovník
Medové řezy alá falešný medovník
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact