Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky, a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky), vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout. Vyvalujeme cca na 0,5 cm, potřeme před pečením žloutkem + 2 lžícemi mléka a upečení znovu potřeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|13. 1. 2017 18:48
Dnes jsem pekla uplne poprve, krasne se s testem pracovalo a po upeceni meli uzasnou barvu a nadherne voneli. Jsou vyborne, chutnaji nam vsem. Ted uz jen cekame, az se odlozi a zmeknou. Pouzila jsem tmavy med, nepruhledny, ktery tomu mozna taky napomohl. Moc dekuji za recept, jsme spokojeni moc :-)
S těstem se mi nepracovalo úplně dobře, bylo dost drobivé, přidala jsem víc Hery a medu a už to celkem šlo. Myslím si, že v receptu je málo medu, na 750 g mouky jen 3 lžíce. Připadají mi chuťově málo medové. Na recept mně nalákala fotka tmavě hnědých perníčků, těsto mělo krásnou barvu, ale po upečení už tak tmavé nejsou. Máte na to nějaký fígl? :-). Dále jsem neudělala dobrou zkušenost s pomazáním perníčku vejcem ještě před upečením, udělalo to na perníčkách takové skrvrny. U dalších várek už jsem mazala jen po upečení a bylo to OK. Příště se vrátím k receptu, podle kterého jsem pekla dříve.
Denny
|27. 11. 2014 18:52
Můžu se zeptat, kolik jste dávala toho perníkového koření? :-)
Perníčky se povedly a jsou vynikající! Podle jiného receptu už péct nebudu. Všem moc chutnají a jsou krásně měkoučké. Z této dávky jsem měla cca 9 plechů. Dávám za 1 :-) Jen jsem nepoužila kakao, protože my máme perníčky rádi světlé ;-)
Jen takový malý trik. Kdyby je někdo z vás chtěl mít o trošičku víc tmavší, může do vejce, kterým perníky potíráte, přidat trochu kakaa a budete mít nádherné tmavé :-)) .
Nejlepsi pernicky jake jsem kdy pekla! Skvely recept, dekuji za nej :-)
Týna
|28. 11. 2012 12:33
Chci se zeptat proč je dobré přidávat sodu? Jsem pečící začátečnice :-)
Gábina
|25. 11. 2012 19:29
Perníčky dnes upečeny... s těstem se dobrře pracovalo a jsou výborné... synoveec je nejspíš sezobe dřív, než stihnu nazdobit jak mu chutnají...:) vřele doporučuji vyzkoušet...
Gábina
|24. 11. 2012 20:52
Těsto zaděláno, zítra se uvidí jak to dopadne... Každopándě by mne zajímalo jaký máte recept na polevu... díky
andreyka
|16. 11. 2012 20:12
ahojky dneska jsem zadělala těsto na perníčky, bylo suché a nešlo zpracovat nevím čím to bylo ale tak jsem tam přidala ještě 50g hery a dopadlo to dobře už se chladí v lednici, doufám že jsou i tak dobré jak vypadá to těsto. <3
PAvla
|12. 11. 2012 13:05
Dobrý den, recept vypadá krásně, takže je letos budu péct, ale zajímalo by mě, jeslti jsou měkké hned po upečení, nebo je dobré je péct pár týdnů dopředu. Děkuji :-)
Já tam nasypala celý pytlík a synek si pochutnával takřka z plechu ;-)
Lucka
|25. 11. 2011 15:00
Stejně jako loni Petra, bych se chtěla zeptat, kolik toho perníkového koření - aspoň nějaké rozmezí prosím.
díky moc!
Magduš
|18. 11. 2011 12:12
Taky letos poprvé vyzkouším perníčky, chci si je i nazdobit a pověsit na stromeček, aby voněly po celou vánoční dobu! Jenom, aby na stromečku vydržely O:-)
Sandra
|3. 11. 2011 20:13
Tento recept jsem si opsala a letos ho vyzkouším.Moc se těšim a děkuju za recept. :-)
Letos jsem vyzkousela tento recept,pernicky jsou vyborne,delavam je kazdorocne na stromecek,s testem se dobre pracuje-vubec nelepi. Dokonce je vesele kroupal i muj syn, ktery dosud pernicky odmital. Pridavam i foto stromecku( stromecek v Italii strojime uz 8.12.)
Petra
|15. 11. 2010 15:49
jen se chci zeptat, kolik toho perníkového koření mám dát. Koupila jsem jeden pytlíček, tak nevím, zda celý. díky
Perníčky jsem pekla cele dopoledne a musím říct, že dopadly dobře, ale velmi lituji toho, že jsem se nezamyslela nad množstvím, protože pak jsem celý den zdobila. Tento recept je očividně dvojitá dávka a teď mám spooooustu perníčků a nevím co s nimi :) ale recept je moc dobrý, mohu jen doporučit.
Kateřina Kuzníková
|20. 11. 2008 16:33
Mockrát děkuji, že jste uvedla na kolik stupňů se perníčky pečou. Řekla bych, že je to jedna z velice důležitých věcí a téměř nikdo ji neuvádí, mockrát díky K.